Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SĂRĂCIREA timișorenilor: după ce a anunțat TRIPLAREA impozitelor pentru HORECA, Fritz vrea să scumpească și căldura

Express de Banat
Dominic Fritz

Liberalii timişeni au anunţat, miercuri, că nu vor susţine în Consiliul Local Timişoara propunerea administraţiei conduse de edilul Dominic Fritz de majorare a preţului gigacaloriei produse de compania locală Colterm, aflată în subordinea municipalităţii, pentru abonaţii sistemului public de încălzire.

Liberalii susţin că într-o încercare "disperată" de a abate atenţia de la problema amenzii pentru certificatele verzi, în valoare de 20.000.000 de euro, primarul Dominic Fritz şi consilierii săi locali au convocat "de îndată", marţi, Adunarea Generala a Acţionarilor (AGA) de la Colterm.

Citește și: HORECA din Timișoara îl UMILEȘTE pe Fritz din cauza creșterii impozitelor: Un MINUSCUL necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb

"Scopul nedeclarat era alegerea unui nou Consiliu de Administraţie format din apropiaţi ai conducerii USR PLUS, care să majoreze preţul gigacaloriei", arată un comunicat al PNL Timiş, remis, miercuri, AGERPRES.

Certificatele verzi nu au fost cumpărate nici acum, iar preţul a crescut de câteva ori.

"PNL Timiş nu vă gira şi nu va susţine niciun demers de creştere a unor taxe sau impozite şi nici majorarea preţului gigacaloriei. Acestea fiind, pare-se, principalele obiective de până acum ale USR PLUS şi ale echipei conduse de Dominic Fritz. Consilierii locali ai PNL Timişoara nu au boicotat şedinţa AGA de la Colterm (de marţi, n.r.), aşa cum acuză colegii de la USR PLUS. Trebuie spus, însă, că actuala conducere a Primăriei abuzează de convocarea şedinţelor 'de îndată', adică anunţarea consilierilor locali de o posibilă şedinţă cu trei ore înainte, o practică de care am sperat că vom scăpa în această legislatură. Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea şi de a masca incompetenţa celor care ar trebui să găsească soluţii la problemele timişorenilor. Amatorismul şi superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimţite de timişoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile", detaliază liberalii timişeni.

PNL Timiş afirmă că soluţiile lui Dominic Fritz şi ale colegilor săi de partid sunt doar măsuri "de stânga, socialiste", care prevăd împovărarea timişorenilor cu biruri tot mai mari, în timp ce PNL este şi va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, ai cărui reprezentanţi "nu vor susţine creşteri nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife", fiind convinşi că există soluţii inteligente la orice problemă.

"Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetăţenilor, prin creşterea preţului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timişorenilor că s-a ajuns în această situaţie, iar cei care au greşit trebuie să plătească. Nu putem accepta să aflam din presă sau de pe reţele sociale despre deciziile colegilor de la USR PLUS. Dacă suntem într-o coaliţie, ar trebui să discutăm şi să găsim soluţiile împreună. Ştim că dialogul nu este un punct forte al celor de la USR PLUS, dar îi invităm să încerce măcar să îl practice în interesul comunităţii pe ai cărei bani îşi desfăşoară aventura administrativă", afirmă liberalii timişeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.