Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucurie fără margini - Sătenii dintr-o localitate indiană au petrecut după ce un locuitor, primul în ultimii 75 de ani, s-a angajat la stat

SunPhoto
india steag

Un sat din estul Indiei este în sărbătoare după ce un locuitor a obținut un loc de muncă la stat, primul în ultimii 75 de ani, potrivit BBC, anunță Mediafax.

Rakesh Kumar, în vârstă de 30 de ani, a fost numit profesor în învățământul primar la o școală publică.

Locuitorii au distribuit dulciuri ornate cu pudră colorată de bucurie după ce au aflat vestea. Locurile de muncă guvernamentale sunt foarte căutate în India pentru securitatea și beneficiile pe care le oferă.

Kumar le va preda elevilor din Barkurwa, care se află în același district cu satul său, Sohagpur. Deși există o școală guvernamentală și în Sohagpur, profesorii de acolo provin din alte părți ale statului.

Devendra Chowdhary, un lider local, spune că generații întregi de oameni din Sohagpur au aspirat, fără succes, la locuri de muncă stabile și bine plătite. Mulți tineri călătoresc în marile orașe din apropiere pentru a studia, dar nimeni nu a reușit să obțină un loc de muncă guvernamental până acum.

Chowdhary spune că succesul lui Kumar „a ridicat în sfârșit norul negru al nenorocirii din sat" și că „generațiile mai tinere vor fi inspirate de succesul său".

Kumar a declarat pentru BBC că se simte fericit deoarece și-a făcut satul mândru. El povestește că drumul său nu a fost ușor.

Fiul unui proprietar de magazin alimentar, Kumar obișnuia să meargă cu bicicleta 20 de mile până la liceul din orașul vecin Muzaffarpur. Pentru a se descurca financiar, în timpul liber, el le preda copiilor din sat. După ce tatăl său a murit în 2016, lucrurile au devenit și mai dificile, spune el.

„Dar m-am străduit să îndeplinesc visul tatălui meu - el voia să devin medic sau profesor. Acum, i-am îndeplinit visul", a mai spus Kumar.

El speră că locul de muncă îi va deschide noi uși. Kumar intenționează să se pregătească pentru examenele de stat pentru a deveni funcționar public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.