Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare la Iași - 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva

sfanta parascheva moaste

Arhiepiscopia Iașilor sărbătorește 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi. Ceremoniile vor fi organizate săptămâna viitoare, pe 12 și 13 iunie.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor anunță că în zilele de 12 şi 13 iunie, se aniversează 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi.

În anul 1641, „sfintele odoare” au reprezentat un dar al Patriarhiei Ecumenice pentru domnitorul Moldovei, Vasile Lupu, fiind aşezate cu multă cinste în biserica, atunci zidită, a Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Cu acest prilej, anul acesta, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” se vor săvârşi slujba de Priveghere, ȋn ziua de 12 iunie, şi Sfȃnta Liturghie, ȋn ziua de 13 iunie, iar ȋn Sala Gotică a Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” va avea loc un simpozion şi va fi organizată o expoziție de cărți, icoane şi veşminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, transmite Biroul de presă.

Simpozionul, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae" din Iaşi, va începe sȃmbătă, 12 iunie, la ora 15:00, iar ȋn finalul său va fi vernisată expoziția realizată de Biblioteca ,,Dumitru Stăniloae", Catedrala Mitropolitană şi Centrul Resurrectio. Expoziția va fi deschisă publicului timp de o săptămȃnă după vernisare.

În toată această perioadă, credincioşii se pot închina la Sfânta Cuvioasă Parascheva, racla cu sfintele sale moaşte fiind aşezată în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.