Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși - Ce sfânt mare pomenim astăzi

antena3.ro
gavriil

Sărbătoare importantă, sâmbătă, 13 iulie, pentru creștinii ortodocși. Azi sunt pomeniți îngerii care alcătuiesc Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a întruparii Domnului, anunță Realitatea Tv.

Sărbătorirea Sfântului Gavriil pe 13 iulie se face din secolul al IX-lea și este, de fapt, o trecere în revistă a tuturor minunilor săvârșite de acesta. Aceasta este o sărbătoare diferită de cea de pe 8 noiembrie, când sunt pomeniți Arhanghelii Mihail și Gavriil sau cea din 26 martie, în ziua de după Buna Vestire.

Sfantul Arhanghel Gavriil este este Arhanghelul bunelor vestiri. A fost ales si trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret sa-i vesteasca taina cea mare a intruparii Domnului.

Socialiștii europeni îi pun condiții Ursulei von der Leyen pentru a o susține la președinția PE: Pretențiile S&D se întind pe patru pagini

Sfântul Gavriil este cel care i-a dat Fecioarei Maria marea veste și anume că îl va naște pe pruncul Iisus, Mântuitorul lumii.

A fost unul dintre cei mai cunoscuți profeți și dătători de vești bune, căci el este cel care i-a spus Sfântului Zaharia că soția lui îl va naște la bătrânețe pe Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că în ziua în care se sărbătorește Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil nu este bine să te cerți cu nimeni și că este bine să dai ceva de pomană celor nevoiași.

Sfantul Arhanghel Gavriil a rostit primul numele lui Iisus.

A dat nume Sfantului Ioan Botezatorul. A vestit pastorilor nasterea lui Hristos si a fost primul care a cantat: "Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!" (Luca 2, 14).

Sfantul Arhanghel Gavriil a descoperit magilor taina intruparii. El a linistit pe Iosif cand voia sa lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit sa fuga in Egipt cu Pruncul si iarasi sa se intoarca in Nazaret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.