Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă: De unde cumperi carne în siguranță

carne

content-image

Românii consumă multă carne, în special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Conform tradițiilor și obiceiurilor, în luna decembrie se taie porcul și se pregătesc specialități. Jumări, cârnați și caltaboși sunt preparate întâlnite în aproape toate gospodăriile.

Persoanele de la oraș, care nu taie porcul în această perioadă, se reorientează și cumpără preparatele necesare de la măcelării și supermarketuri. Acestea din urmă au o ofertă foarte diversificată. În cadrul acestora poți găsi chiar și jumătăți de porc, dar și anumite părți dintr-unul. Nu lipsesc nici cârnați și caltaboși gata preparați. Nu îți mai rămâne decât să-i gătești după bunul plac.

La tăierea porcului sunt necesare o serie de analize pentru a verifica dacă a fost contaminată carnea cu vreo bacterie. Aceste analize sunt realizate de toți furnizorii de carne de porc, astfel că produsele din magazine sunt sigure. Într-un catalog Penny în care sunt prezentate ofertele săptămânii poți găsi cele mai avantajoase oferte. În ceea ce privește carnea proaspătă, Penny a început o colaborare cu măcelăriile românești încă din anul 2013. Prin intermediul acestora supermarketul oferă clienților carne proaspătă și de calitate.

Cum păstrezi carnea la frigider

Carnea crudă trebuie păstrată pe raftul de jos al frigiderului. În caz contrar, aceasta ar putea să picure peste alte alimente și să provoace o contaminare încrucișată.

Dacă ai carne congelată și vrei să o dezgheți lent, apelează la următorul truc. Pune carnea pe o farfurie sau într-un recipient în frigider. Astfel eviți contaminarea cu alte alimente depozitate în frigider. În plus, este o metodă foarte bună de decongelare, însă și foarte lentă.

Carnea crudă nu poate fi păstrată foarte mult timp în frigider. Aceasta se alterează rapid și poate strica și alte alimente.

Indiferent de tipul de carne crudă, timpul de păstrare la frigider nu trebuie să fie mai lung de 3-4 zile. În ceea ce privește depozitarea la congelator, perioada poate fi mult mai lungă, de până la 12 luni.

Sunt însă și produse pe care nu este indicat să le păstrezi la frigider mai mult de 1-2 zile. Organe precum ficat sau inimă și carnea tocată, nu trebuie păstrate mai timp la frigider. În caz contrar, ele pot să altereze și să strice și alte preparate din frigider. Pentru a prelungi durata de păstrare a cărnii este necesar să o depozitezi în congelator. Aici o poți păstra în siguranță. Când vrei să o gătești trebuie să-ți recomandăm și metode de decongelare.

Carnea trebuie congelată cât mai repede. Atunci când vrei să o gătești este bine să decongelezi cu o zi înainte. Astfel îți ajunge timpul pentru a alege un proces de decongelare lent. Chiar dacă congelarea produselor este rapidă, decongelarea trebuie să fie lentă. Poți să decongelezi prin introducerea produsului în frigider. Astfel, carnea se decongelează într-un proces lent și într-un mediu sigur. Nu uita însă să pui carnea pe o farfurie sau într-un vas. Astfel nu îți vei murdări frigiderul.

Nu este recomandat să introduci carnea congelată într-un cuptor cu microunde. Unele gospodine lasă carnea la decongelat direct pe blatul din bucătărie. Nu uita însă să acoperi vasul, astfel carnea nu fi contaminată.

Indiferent de unde îți procuri carne pentru acest Crăciun, este foarte important să o păstrezi la rece conform indicațiilor. În caz contrar, aceasta se poate altera mai repede decât îți imaginezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.