DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sărbătorile zilei de 11 decembrie

Agerpres
sarbatori

Sărbătorile zilei de 11 decembrie

Ortodoxe
Sf. Cuv. Daniil Stâlpnicul şi Luca cel Nou

Greco-catolice
Sf. cuv. Daniel Stâlpnicul

Romano-catolice
Sf. Damasus I, pp.


Sfântul Cuvios Daniil Stâlpnicul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 11 decembrie.

S-a născut în satul Vitara, de lângă oraşul Samosata, pe râul Eufrat (Mesopotamia), din părinţi creştini: Ilie şi Marta.

Aşa cum arată istoria vieţii Sfântului Cuvios Daniil, acesta a fost cu adevărat fiu al luminii, căci s-a născut din rugăciunea curată a mamei sale, care cu inimă zdrobită şi cu duh smerit a cerut de la Dumnezeu un fiu pe care să i-l aducă în dar, aşa cum "de demult Ana a născut pe Samuil" (Vieţile Sfinţilor).

La vârsta de 12 ani a părăsit în ascuns casa părintească şi a intrat într-o mănăstire din acel ţinut, unde a fost primit în cinul monahal.

Sporind în nevoinţe călugăreşti, Cuviosul Daniil a ajuns împreună cu stareţul său Antohie la Sfântul Simeon Stâlpnicul. Acesta l-a chemat sus pe stâlp şi l-a binecuvântat, prorocindu-i despre multele greutăţi pe care avea să le îndure.

În urma unei descoperiri dumnezeieşti, a venit în părţile Traciei. Aici s-a închis într-un templu idolesc şi a îndurat multe ispite de la demoni. Apoi s-a suit şi el pe un stâlp, ca Sfântul Simeon Stâlpnicul, şi pe stâlp a arătat multă răbdare şi mari nevoinţe pustniceşti.

A început să vieţuiască după Dumnezeu, între cer şi pământ, de acesta înstrăinându-se, iar către cer apropiindu-se cu trupul şi cu duhul. A îndurat arşiţa verii şi gerul iernii şi a înfruntat bătaia vânturilor. A săvârşit multe minuni, fiind vestit pentru acest lucru. S-a mutat la Domnul la vârsta de 80 de ani. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.