Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sârbii aprind iar Balcanii! Serbia mare evocată – se vorbește de 'lumea sârbă': 'Este necesitatea acestei generații!'

Operation World
Serbia Kosovo

Ministrul de Interne al Serbiei a vorbit despre crearea unei „lumi sârbe” (ceva similar cu conceptul naționalist rus de „lume rusă” care își propune să unească toți rușii etnici și popoarele legate de rusă sub o sferă de influență). Ministrul Afacerilor Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin: „Lumea sârbă este o necesitate a acestei generaţii. Dacă nu creăm lumea sârbă, mi-e teamă că nu vom avea nimic de lăsat generaţiilor următoare.”

Ministrul de Interne și președintele Mișcării Socialiste, Aleksandar Vulin, a participat la o discuție despre situația geopolitică actuală și reflecția asupra regiunii din Bijeljina și a subliniat că președintele sârb Aleksandar Vučić este singurul lider din Europa care urmărește o politică externă independentă și a câștigat dreptul sârbilor de a decide despre ei înșiși, relatează jurnaliștii sârbi de la telegra.ts.

El a subliniat că, deși președintele Serbiei este Aleksandar Vučić, Serbia nu va impune sancțiuni Rusiei.

„Republica Serbia este singura țară din Europa care nu a impus sancțiuni Federației Ruse. În timp ce Serbia este condusă de Aleksandar Vučić, acesta nu va impune sancțiuni Federației Ruse. Sună ușor și simplu, dar nu este ușor să menții o astfel de poziție în această lume, în această constelație de forțe în care o Serbie cu șapte milioane de locuitori poate spune celor mai mari puteri ale lumii că nu va participa la sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Aleksandar Vučić este ultimul lider independent din Europa care este capabil să conducă o politică externă independentă. Președintele Vučić a câștigat dreptul sârbilor de a decide singuri”, a subliniat Vulin.

El a subliniat că poporul sârb nu are dreptul să lase altcuiva decizia privind viitorul său.

„Cred cu tărie în necesitatea ca sârbii să devină un singur popor politic, că indiferent de granițele pe care nici nu le-am căutat și nici nu le-am trasat, trebuie să avem o singură poziție politică. Oamenii care au experiența lui Jasenovac, care au experiența lui Brod pe Drina, oamenii care au experiența lui Naser Orić și a altor criminali, nu își pot lăsa destinul altcuiva, nu pot spune să lase pe altcineva să decidă pentru noi.

Nu poate fi de acord să lase pe altcineva să decidă soarta copiilor săi. De aceea trebuie să fim o națiune politică unită, de aceea trebuie să gândim la fel despre problemele naționale cheie. Și aceasta este nevoia de a crea o viziune unică asupra lumii, lumea sârbească este o necesitate a acestei generații, dacă nu creăm lumea sârbă, mi-e teamă că nu vom avea nimic de lăsat generației viitoare”, a spus el.

Ministrul Vulin a subliniat că Serbia, condusă de Aleksandar Vučić, este o țară neutră din punct de vedere militar, al cărei interes de bază este protecția țării sale și a poporului sârb oriunde ar trăi.

„Neutralitatea militară formulată de președintele Vučić este calea noastră. Unul dintre motivele pentru care sunt împotriva aderării la NATO este că nu voi accepta ca soldatul meu să poată fi comandat de cineva care nu este numele meu și limba mea și că într-o zi el îi cere soldatului meu să facă altora ceea ce ne-a făcut nouă. Nu am o singură unitate sârbă pe care să o trimit în Afganistan, nu am un singur soldat sârb care să meargă acum pe câmpurile de luptă să moară pentru altcineva.

Aceasta este neutralitatea militară. Este neutralitatea, ceea ce înseamnă că ne gândim în primul rând la noi înșine și la sârbi, oriunde trăiesc. Când Aleksandar Vučić spune că nici „Furtuna” și nici pogromul din martie nu se vor mai întâmpla, nu se va mai întâmpla.

Pentru că, pentru prima dată în ultimii ani, Serbia a pus pe hârtie și a semnat în Adunare că Republica Serbia și sârbii, oriunde locuiesc, este o prioritate a Republicii Serbia și că orice hărțuire a sârbilor, oriunde locuiesc, este hărțuire a sârbilori”, a spus Aleksandar Vulin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.