Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarbu si SRS, urmariti penal. Zeci de milioane de euro obtinuti prin inselaciune

sorin rosca stanescu srs

Omul de afaceri Adrian Sarbu si fostul senator PNL Sorin Rosca Stanescu sunt urmariti penal intr-un nou dosar instrumentat de DIICOT, informeaza surse judiciare. Cei doi urmeaza sa fie adusi la audieri pentru a li se aduce la cunostiinta acuzatiile.

Cei doi ar fi obtinut credite in valoare de zeci de milioane de euro de la BRD in baza unor garantii frauduloase - imobile supraevaluate sau scrisori de garantii. Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu, alaturi de alte persoane sunt acuzati astfel de constituire de grup infractional organizat, inselaciune si spalare de bani.

Dosarul este in faza de inceput si investigheaza cum clineti privilegiati au obtinut credite de la BRD din 2007 pana in prezent.

Adrian Sarbu de exemplu ar fi obtinut un credit de 7 milioane de euro de la filiala centrala a BRD din Franta, in baza unei scrisori de garantii de la BRD, sucursala Primaverii. Cu acei bani si-ar fi achizitionat un apartament in centru Parisului.

Sarbu ar fi obtinut si un alt credit de 4 milioane de euro de la BRD sucursala Primaverii, informeaza Romania TV, si ar fi girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional.

Fostul senator Sorin Roşca Stăneascu a contractat un credit pentru investiţii de trei milioane de euro. Ratele nu au fost achitate, iar garanţiile depuse au fost insuficiente pentru ca banca să poată recupera banii.

Creditele ar fi fost luate în aceeași zi în care au depus actele, beneficiind de sprijinul lui Sorin Popa, fost vicepreședinte al BRD.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.