Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sare pe rană: Furt uriaș, de 100 de milioane de dolari, la o companie de crypto monede în plină prăbușire a industriei

bancomat cryptomonede

Firma americană de crypto monede Harmony a declarat vineri că hoții au furat monede digitale în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari de la unul dintre produsele sale cheie, cel mai recent dintr-o serie de jafuri cibernetice într-un sector vizat de mult timp de hackeri, scrie Reuters. Harmony dezvoltă blockchains pentru așa-numitele finanțe descentralizate - site-uri peer-to-peer care oferă împrumuturi și alte servicii fără a fi controlate de autorități de reglementare, cum ar fi băncile, precum și token-uri nefungibile.

Furturile afectează de mult timp companiile din sectorul crypto. Peste 1 miliard de dolari au dispărut până în prezent în 2022, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, cu sediul la Londra.

Harmony a transmis pe Twitter că "lucrează cu autoritățile naționale și cu specialiști criminaliști pentru a identifica vinovatul și a recupera fondurile furate", fără a oferi mai multe detalii.

Nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii trimise prin e-mail și pe rețelele de socializare. Elliptic, care urmărește datele blockchain vizibile public, a declarat că hackerii au furat o serie de crypto monede, inclusiv ether, Tether și USD Coin, pe care le-au schimbat ulterior cu ether folosind așa-numitele schimburi descentralizate. În martie, hackerii au furat criptomonede în valoare de aproximativ 615 milioane de dolari de la Ronin Bridge, folosit pentru a transfera crypto monede în și din jocul Axie Infinity. Statele Unite au legat hackerii nord-coreeni de acest furt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.