Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarea de pe masa europenilor s-ar putea scumpi: Ucraina a închis gigantul Artemsil, cel mai mare producător de pe continent

artemsil

Ucraina a închis cea mai mare companie de sare din Europa, Artemsil, potrivit directorului întreprinderii de stat, Viktor Yurin.

„Întreprinderea nu mai funcționează,conform ordinului, pe termen nelimitate. Bombardamentele sunt constante, clădirea administrativă este parțial distrusă. Au fost lovituri directe în mine. Procesul de producție este imposibil. Nu vom pune oamenii în pericol. Mai mult, majoritatea locuitorilor din Soledar, angajați ai Artemsil, au fost deja evacuați. Majoritatea angajaților administrației, ITR (lucitori de inginerie și tehnică, - n.red.) nu mai sunt acolo”, a explicat șeful companiei, luni, în presa ucraineană.

Yurin a explicat că fabrica a fost închisă deoarece a devenit imposibil să exporti produse finite din Soledar pe calea ferată.

Potrivit acestuia, oprirea Artemsilului va fi resimțită și de consumatorii din străinătate: „Am fost cea mai mare companie de sare din Europa. Clienții noștri obișnuiți includ Ungaria, Polonia, Georgia, Moldova, Azerbaidjan și România", a adăugat Yurin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.