Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărituri cu schiurile - Trambulina de la Râșnov găzduiește două etape de Cupă Mondială

www.agerpres.ro
sarituri schiuri

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume concurează în aceste zile pe trambulina de la Râșnov la Cupa Mondială. Trambulina găzduiește câte două etape din competițiile masculine, feminine și mixte. La start se află și concurenți români.

Markus Eisenbichler a câștigat joi prologul masculin al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile de la Râșnov, pe trambulina cu punct de construcție HS 97 metri. Eisenbichler a înregistrat un salt de 97 m (126,6 puncte). Locul al doilea a fost ocupat de norvegianul Halvor Egner Granerud, urmat de polonezul Kamil Stoch.

Markus Eisenbichler a gustat puțin din cupa succesului, cu doar câteva zile înainte de începerea Campionatelor Mondiale nordice de la Oberstdorf, unde bavarezul are de apărat în total trei titluri. Eisenbichler este campionul mondial pe trambulina mare la individual, cu echipa și cu echipa mixtă.

La Râșnov, germanul de 29 de ani a câștigat prologul etapei, devansându-l pe norvegianului Halvor Egner Granerud, care a fost imbatabil de mai multe ori în decursul acestei ierni. Eisenbichler a avut cea mai lungă săritură a zilei cu 97 m, cu trei metri mai lungă decât cea a lui Granerud, clasat pe locul doi.

Polonezul Kamil Stoch a terminat pe locul trei și are, de asemenea, șanse mari să obțină un rezultat de top în etapa de vineri.

Deoarece la această etapă s-au prezentat doar 49 de sportivi, juriul a renunțat la calificări, transformând concursul de joi într-un prolog al zilei de vineri.

Pe bara de start a trambulinei de la Râșnov au fost prezenți și doi români. Daniel Andrei Cacina (CS Dinamo Râșnov) a reușit un salt de 88 de metri, cu care s-a clasat pe locul 39. Alături de el, Nicolae Sorin
Mitrofan a sărit 81 de metri, săritură care l-a plasat pe locul 48.

În competiția feminină s-a impus slovena Nika Kriznar, care a câștigat joi prima din cele două Cupe Mondiale individuale feminine de la Râșnov. Kriznar le-a depășit pe japoneza Sara Takanashi și pe norvegianca Silje Opseth.

Nika Kriznar a devenit astfel noul lider al clasamentului general al Cupei Mondiale feminine. Slovena în vârstă de 20 de ani a câștigat competiția de la Râșnov cu salturi de 92 m și 91 m (235,7 puncte), urmată de japoneza Sara Takanashi (88 m și 93,5 m; 232,9 puncte).

„Astăzi am avut două sărituri foarte bune, chiar dacă condițiile nu au fost ușoare. Am văzut că unii dintre săritori au probleme. Purtarea tricoului galben de lider al clasamentului este de acum un vis împlinit pentru mine”, a spus Kriznar pentru site-ul oficial al federației internaționale de specialitate.

Cu această victorie, Kriznar a preluat conducerea generală cu 551 de puncte, în condițiile în care fostul lider, austriaca Marita Kramer, nu a concurat din cauza unui test Covid-19 neconcludent.

Românca Daniela Haralambie nu a trecut de calificări, terminând prima sub linie, pe locul 31, cu o săritură de 75,5 metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.