Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sarmiza Andronic, analist politic: Dacă preşedintele Iohannis îşi doreşte desfiinţarea SIIJ, nu mai contează ce crede PNL sau ministrul Justiţiei

arhiva personala
Sarmiza Andronic

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat duminică din nou că este hotărât să desfiinţeze Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Analistul politic Sarmiza Andronic afirmă că, în ultimă instanţă, în privinţa SIIJ se va impune dorinţa preşedintelui.

"Când a venit Cătălin Predoiu la Ministerul Justiţiei, ştiam că au în program acest punct, desfiinţarea SIIJ. Pe mine mă surprinde faptul că în interiorul acestui sistem există puncte de vedere foarte diferite. Unii doresc să funcţioneze în continuare, unii vor desfiinţare, iar alţii se abţin. Nu înţeleg de ce avem procurori care spun că trebuie să existe, iar alţii spun că nu trebuie să existe Secţia.

Dacă preşedintele Iohannis îşi doreşte desfiinţarea Secţiei, nu mai contează nici rebrenduirea, nici ce crede ministrul Justiţiei, nici PNL. Se va desfiinţa. Punct. Pe mine m-a pus pe gânduri plecarea doamnei Florea, care a plecat dându-ne de înţeles că ştie ceva", a declarat Sarmiza Andronic la Antena 3.

Cătălin Predoiu a participat la reuniunea organizată cu prilejul împlinirii a 15 ani de la înființarea DIICOT, unde a precizat că Ministerul Justiției va promova desființarea SIIJ pentru motivele pe care le-a prezentat public și a atras atenția că șeful CSM trebuie ales cu majoritate, nu la limită. „Ministerul Justiției va promova desfiinţarea SIIJ, pentru motive pe care le-a arătat public în numeroase ocazii, inclusiv pentru cele care ţin de opţiunile magistraţilor consultaţi şi criticile formulate în rapoartele de ţară”, a declarat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.