Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase angajaţi ai Romsilva, cercetaţi pentru delapidare, fals, înşelăciune, tăiere fără drept de arbori. Trei dintre ei sunt reţinuţi

dosare

Şase angajaţi ai Ocolului Silvic Măneciu din cadrul Romsilva sunt cercetaţi pentru delapidare, fals, înşelăciune, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni, trei dintre ei fiind reţinuţi în urma audierilor care au avut loc joi. Un şef de district este suspectat că a angajat fictiv, ca zilieri, trei persoane, între care soţia sa, aceştia încasând venituri fără a munci. Salariaţii sunt de asemenea suspectaţi că au furat arbori şi au exploatat agregate minerale fără autorizaţie, potrivit news.ro.

Poliţiştii prahoveni cercetează şase persoane angajate la un canton silvic din comuna Măneciu, pentru infracţiuni de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, delapidare, fals intelectual în formă continuată, înşelăciune, extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată şi mărturie mincinoasă.
„În fapt, din verificări a rezultat că în cursul anului 2022,  două dintre persoanele bănuite ar fi tăiat, ilegal, şi sustras din cadrul unui canton silvic din comuna Măneciu 230 de arbori. Tot din cercetări a mai rezultat că unul dintre bărbaţi şi-ar fi pontat soţia, dar şi alte persoane, în mod fictiv, ca angajaţi zilieri în cadrul unui ocol silvic, încasând aproximativ 2.600 de lei, deşi aceştia nu lucrau. De asemenea, un alt bărbat ar fi sustras mai mulţi puieţi de arbori în aceeaşi perioadă, iar un altul ar fi desfăşurat activităţi de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată, piatra de râu fiind ulterior comercializată către diferite persoane. Totodată, a mai reieşit faptul că două dintre persoanele audiate, cu privire la aspectele în cauză, ar fi dat declaraţii nereale”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Prahova.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că cei şase sunt angajaţi ai Ocolului Silvic Măneciu, care aparţine de Romsilva.
Bărbatul suspectat de a făcut angajări fictive este şed de district la Ocolul Silvic Măneciu, iar un alt suspect, cercetat pentru furtul a 234 de arbori, este pădurar.
Joi, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii şi au dus la audieri suspecţi şi martori în dosar. În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi cu vârstele de 45, 55 şi 56 de ani, din comuna Măneciu şi oraşul Vălenii de Munte, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.