Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase autori de pe patru continente, pe lista scurtă a Booker Prize

stories.flipkart.com
man booker prize

Booker Prize a prezentat, marţi, ultima selecţie care adună şase autori de pe patru continente şi ale căror cărţi tratează subiecte „care ne privesc pe toţi”, potrivit organizatorilor prestigiosului premiu literar britanic, potrivit AFP, potrivit news.ro.

Cele şase cărţi alese sunt poveşti „care se petrec în diferite locuri şi momente din istorie şi evocă evenimente care într-o oarecare manieră se întâmplă peste tot şi ne privesc pe toţi”, a estimat preşedintele juriului Neil MacGregor, citat în comunicat.

Cei şase autori reţinuţi, atât bărbaţi, cât şi femei, trăiesc pe patru continente şi au cinci naţionalităţi.

Britanicul Alan Garner a fost ales pentru romanul său „Treacle Walker”. Decanul de vârstă al selecţiilor, cu toate ediţiile cuprinse, va împlini 88 de ani în ziua ceremoniei de decernare a premiului în octombrie.

Este de asemenea selecţionat romanul scurt al irlandezei Claire Keegan, „Small Things Like This”, care a câştigat la mijlocul lunii iulie premiul Orwell pentru ficţiune politică. Acesta spune, în 116 pagini, povestea unui comerciant de lemn şi cărbune din Irlanda în 1985.

Alte două romanciere deja selectate de Booker Prize figurează în listă: NoViolet Bulawayo din Zimbabwe pentru „Glory” şi Elizabeth Strout din SUA pentru „Oh William!”.

Scriitorul din Sri Lanka Shehan Karunatilaka a fost ales pentru cartea sa „The Seven Moons of Maali Almeida”, o satiră care are drept cadru războiul civil care a devastat ţara sa.

Americanul Percival Everett a fost ales pentru „The Trees”, care reia linşajul din 1955 al tânărului afro-american Emmet Till din Mississippi.

Anul trecut, premiul a fost atribuit autorului sud-african Damon Galgut pentru „The Promise”, o carte despre timpul petrecut într-o familie de fermieri albi din Africa de Sud post-apartheid.

Câştigătorul va fi desemnat pe 17 octombrie. Acesta va primi o recompensă de 50.000 de lire sterline (în jur de 60.000 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.