Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase bărbaţi din București au fost reţinuţi pentru instigare la distrugere, șantaj, distrugere şi furt

facebook.com
politia

Şase bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţişti din Bucureşti şi Teleorman, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au efectuat, joi, patru percheziţii domiciliare şi au dus la audieri şapte persoane într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la distrugere, distrugere şi furt, conform DGPMB, potrivit Agerpres.ro.

Anchetatorii precizează că, la începutul lunii ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Bucureşti au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute au incendiat autoturismul unui bărbat, maşină fiind parcată în curtea unui imobil din sectorul 5.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

Conform poliţiştilor, în perioada octombrie 2019 - ianuarie 2020, un bărbat de 52 de ani l-ar fi constrâns pe un alt bărbat să îi dea bani, motivul fiind că i-ar fi facilitat găsirea unui loc de muncă în străinătate, dar şi să plătească pentru un autoturism aparţinând acestuia, ale cărui geamuri au fost sparte de către fiul persoanei vătămate.

Întrucât a refuzat să plătească pretinsa datorie, bărbatul de 52 de ani ar fi determinat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, să incendieze locuinţa persoanei vătămate. La 3 ianuarie 2020, doi dintre aceştia au incendiat autoturismul ce se afla parcat în curtea imobilului persoanei vătămate, incendiul propagându-se atât la nivelul acoperişului imobilului, cât şi la nivelul unui alt imobil. Bărbaţii ar fi părăsit zona cu o maşină condusă de un tânăr de 20 de ani, se arată în comunicatul DGPMB.

Citește și: Adrian Năstase NIMICEȘTE PSD: listă EXPLOZIVĂ cu toare MOMENTELE în care pesediștii i-au întors spatele

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, în sarcina a patru dintre bărbaţi au fost reţinute şi comiterea mai multor infracţiuni de furt din societăţi comerciale, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 12.000 lei, şi o infracţiune de conducere fără permis, mai informează DGPMB.

Acţiunea de joi a poliţiştilor a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.