Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase civili ucişi şi unul rănit în vestul Afganistanului, într-un atac armat într-o moschee lângă Herat

www.twitter.com
racheta afganistan

Şase persoane au fost ucise, iar una a fost rănită într-un atac comis de către un bărbat înarmat într-o moschee, în provincia Herat, în vestul Afganistanului, anunţă într-un comunicat, în noaptea de luni spre marţi, Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

Luni, ”la ora (locală) 21.00 (19.30, ora României), o peroană neidentificată a deschis focul împotriva unor credincioşi într-o moschee, în distrctul Guzara”, situat la aproximativ 40 de minute sud de capitala cu acelaşi nume a provinciei Herat, anunţă un purtător de cuvânt al ministerului.

”Şase civili au fost ucişi, iar unul rănit”, anunţă pe X Abdul Matin Qani.

Atacul nu a fost revendicat marţi dimineaţa în această ţară agitată frecvent de atentate ale grupării Statul Islamic din Khorasan (SI-K), care vizează adesea comunitatea şiită.

Potrivit televiziunii locale Tolo News, care citează surse locale, moscheea atacată luni seara aparţine minorităţii şiite.

SI-K a revendcat un atentat cu exploziv vizând un minibuz la 21 aprilie într-un cartier la Kabul soldat cu un mort şi trei răniţi.

Cu o lună mai înainte, un atentat sinucigaş, revendicat tot de SI-K s-a soldat, potrivit unor surse oficiale cu trei morţi. Însă surse medicale contactate de AFP în oraşul Kandahar (sud) anunţau că acest atentat s-a soldat cu 20 de morţi.

Kamikazele şi-a detonat centura de explozivi în faţa sediului unei bănci în care se aflau numeroşi funcţionari veniţi să-şi ia salariul, în acest fief istoric al talibanilor.

Securitatea a revenit, în mare, în Afganistan după întoarcerea talibanilor la putere, în august 2021, însă sute de persoane au fost ucise sau rănite de atunci în atentate care au vizat adesea civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.