Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase contracte cu fonduri UE, de circa 30 de milioane de lei, semnate de Primăria Sfântu Gheorghe

fonduri europene

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a semnat şase contracte de finanţare nerambursabilă cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în valoare totală de peste 29,6 milioane lei, pentru modernizarea unui liceu, construirea şi extinderea a trei grădiniţe şi a unei creşe, precum şi pentru amenajarea unui parc şi a unor terenuri de sport, anunță AGERPRES.

Pentru reabilitarea şi extinderea Grădiniţei "Kőrősi Csoma Sándor", demolarea Grădiniţei nr.7 şi construirea unei noi clădiri pe strada Orbán Balázs, precum şi pentru construirea unei grădiniţe şi a unei creşe în zona Câmpul Frumos se vor investi peste 6,2 milioane de lei prin Programul Operativ Regional 2014-2020, din care 4,9 milioane de lei reprezintă fondurile nerambursabile solicitate de de Primărie, se arată într-un comunicat de presă al ADR Centru, remis vineri AGERPRES.

De asemenea, prin acelaşi program se vor aloca peste 3,1 milioane de lei fonduri nerambursabile, din valoarea totală de 3,6 milioane de lei, pentru sistematizarea verticală a Liceului Tehnologic Economic Administrativ "Berde Áron" şi se vor investi fonduri nerambursabile în valoare de peste 18,3 milioane de lei din valoarea totală de 19,6 milioane lei pentru refuncţionalizarea terenului neutilizat de lângă lacul din Cartierul Gării şi amenajarea unor terenuri de sport în Cartierul Ciucului.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu Guvernul Orban: 'Cea mai mare prostie pe care poți s-o vezi este scutirea tuturor să plătească utilitățile'

Pe terenul fostului lac de agrement din Cartierul Gării, în prezent secat, se vor crea aproape 3 hectare de spaţii verzi pentru relaxare.

Terenul cu acces dinspre strada Păiş David va beneficia de 14 de locuri de parcare supraterane şi spaţii verzi amenajate.

Potrivit proiectului, se vor amenaja, printre altele, alei pietonale din dale de piatră cu o suprafaţă totală de peste 1.400 mp, piste de alergare, terenuri de baschet şi fotbal şi o scenă de spectacole, precum şi un lac de agrement.

În Cartierul Ciucului vor fi realizate terenuri de minifotbal, baschet, volei, padbol, badminton, precum şi două spaţii cu mese de tenis de masă.

Totodată, se va crea un loc de joacă pentru copii, se vor amenaja trotuare, alei, platforme pietonale şi semi-carosabile, o zonă verde de relaxare şi odihnă.

În proiectul de sistematizare verticală la Liceul Tehnologic Economic Administrativ "Berde Áron" sunt prevăzute lucrări de modernizare a curţii şcolii prin asigurarea accesului principal la noua sală de sport, reamenajarea pistelor de alergare şi a trotuarelor din incintă.

De asemenea, mai sunt prevăzute lucrări pentru amenajarea unui teren de volei în suprafaţă de 360 mp, a unei piste pentru sărituri în lungime, a unui teren de handbal în suprafaţă de 720 mp, a unui teren de baschet de 504 mp şi a unui teren de badminton de 140 mp.

Tot din bugetul proiectului se vor dota terenurile de joc cu materiale sportive şi mobilier urban.

La Grădiniţa "Korösi Csoma Sándor" este prevăzută extinderea clădirii, sistematizarea verticală a terenului şi amenajarea unui loc de joacă, precum şi îmbunătăţirea serviciilor educaţionale prin dotarea şi echiparea sălilor.

Vechea clădire a Grădiniţei de pe strada Orbán Balázs va fi demolată, iar în locul ei va fi construită una nouă pentru 30 de copii, împărţiţi în 2 grupe, una cu program normal şi una cu program prelungit.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

In zona Câmpul Frumos se vor construi o creşă cu 20 de locuri şi o grădiniţă pentru 40 de copii, dotate cu spaţii pentru desfăşurarea activităţilor sportive, educaţionale şi sportive, se mai arată în comunicat.

Directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, a precizat că Primăria Sfântu Gheorghe a semnat până acum 10 contracte în valoare totală de peste 42,6 milioane lei, iar această sumă va fi foarte curând mărită ca urmare a evaluării altor patru cereri de finanţare în valoare totală de peste 130 milioane lei.

"Aceste fonduri nerambursabile ne ajută să facem din Sfântu Gheorghe un oraş dinamic, în mişcare, unde este bine să trăieşti şi unde să te stabileşti, unde e distractiv să înveţi şi să lucrezi. Pe de altă parte, investiţiile noastre, derulate prin 17 proiecte Regio finalizate, prin care am folosit peste 55 milioane lei, au asigurat modernizarea zonei centrale a oraşului şi reabilitarea multor spaţii de învăţământ în perioada 2007-2013. Prin aceste proiecte am urmărit să redăm oraşul oamenilor care locuiesc aici, obiectiv pe care îl urmărim şi în continuare", a declarat primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.