Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase localităţi din județul Caraş-Severin au rămas fără energie electrică din cauza vremii. Trafic blocat pe DN 68

www.magnanews.ro
energie electrică

Aproximativ 2.000 de consumatori din judeţul Caraş-Severin au rămas, luni seara, fără energie electrică din cauza vremii nefavorabile, fiind afectate localităţile Bucova, Băuţar, Marga, Sadova, Sat Bătrîn şi Submarginea, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, traficul rutier era blocat, în jurul orei 20,30, pe DN 68 Oţelu Roşu-Haţeg, în zona localităţii Valea Bistrei, unde stratul de zăpadă măsura 20 cm.

Echipe ale Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş acţionau în zonă cu mai multe utilaje pentru degajarea carosabilului.

Zona de munte a judeţului Caraş-Severin se află, până la ora 21,00, sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, la altitudini de peste 1.200 m, cu intensificări ale vântului cu rafale de peste 75-80 km/h, ninsoare puternic viscolită, vizibilitate redusă.

De asemenea, până la ora 23,00, pentru altitudini de peste 1.800 m a fost emis cod roşu de viscol puternic, cu intensificări ale vântului la rafale care vor depăşi 140-145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre zero.

"Prin Dispeceratul ISU Caraş-Severin au fost transmise mesaje de înştiinţare, inclusiv prin sistemul RO-ALERT, cu privire la avertizările meteorologice emise tuturor UAT-urilor (unităţi administrativ-teritoriale, n.r.) care au în administrare terenuri în zona vizată", a precizat sursa citată.

Totodată, se menţine legătura permanentă atât cu administratorii de drumuri, cât şi cu furnizorii de utilităţi pentru gestionarea operativă a situaţiilor care apar pe fondul acestor fenomene meteorologice.

"Subunităţile de intervenţie ale inspectoratului nostru sunt pregătite să acţioneze, în sprijin, în cazul în care situaţia o va impune", a conchis ISU Caraş-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.