Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendiile din Canada

facebook/ Vlad Pufu
incendii pădure

Şase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendiile din Canada.

Şase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendii în Canada după luna ianuarie, o suprafaţă de 18 ori mai mare decât media ultimilor zece ani, potrivit guvernului, care a făcut luni apel la prudenţă în condiţiile deteriorării calităţii aerului în toată ţara, relatează AFP.

"Canadienii se confruntă cu repercursiuni fără precedent din cauza incendiilor de pădure şi cel mai îngrijorător lucru este că, probabil, vârful sezonului nu va fi atins decât peste câteva săptămâni", a declarat Jean-Yves Duclos, ministrul canadian al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Aceasta are un impact real asupra sănătăţii noastre fizice şi mentale", a adăugat el.

În total, 423 de incendii sunt active în ţară, dintre care jumătate sunt scăpate de sub control atât în estul, cât şi în vestul ţării, a precizat el. Peste 100.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele anul acesta din cauza incendiilor, conform Agerpres.

"Indiferent unde locuieşti în Canada, poţi fi deranjat de fum", a adăugat Theresa Tam, ofiţerul şef pentru sănătate publică din Canada.

Ea a avertizat în legătură cu numeroşii poluanţi şi, în special, cu particulele fine prezente în fum, care reprezintă cea mai mare ameninţare pentru sănătate.

În zonele foarte afectate de fumul de la incendii, autorităţile au deschis centre în care aerul este filtrat şi recomandă limitarea ieşirilor şi purtarea măştii în exterior.

Un nou val de căldură va afecta, începând de marţi, o parte din estul Canadei şi în mai ales Quebec-ul. Sunt aşteptate temperaturi cu mult peste limita normală, în special în zonele afectate de incendiile forestiere.

Canada, care din cauza locaţiei sale geografice se încălzeşte mai repede decât restul planetei, s-a confruntat în ultimii ani cu fenomene meteorologice extreme, mai intense şi mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.