Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase oameni, inclusiv un bebeluş, ucişi într-un presupus atac al unui cartel al drogurilor în California

www.wlky.com
poliție SUA

Şase oameni, între care un bebeluş de şase luni şi mama sa adolescentă, au fost împuşcaţi mortal luni pe o proprietate dintr-o zonă rurală din California, într-un atac despre care autorităţile consideră că a fost comis de un cartel al drogurilor, relatează marţi dpa citând presa americană, informează Agerpres.

Masacrul a avut loc în jurul orei locale 03.30 dimineaţa la Goshen, o comunitate agricolă altfel liniştită cu circa 5.000 de locuitori, predominant latinoamericani. Autorităţile locale, care caută doi suspecţi, cred că atacul a avut legătură cu o percheziţie desfăşurată săptămâna trecută, când într-o casă din sat au fost găsite şi confiscate arme, marijuana şi metamfetamină. Victimele sunt aparent membrii aceleiaşi familii.

Mike Boudreaux, şeriful din comitatul californian Tulare, unde se află Goshen, a declarat pentru Los Angeles Times că, prin nivelul neobişnuit de violenţă, atacul pare să fie legat "în mod specific" de cartelul drogurilor.

Eddie Valero, care reprezintă Goshen în consiliul de supervizare al comitatului, a denunţat într-un comunicat aceste "acte de violenţă fără sens, în special îndreptate împotriva copiilor şi a tinerilor" şi care "nu-şi au locul în comunităţile noastre".

Comitatul californian Tulare, o zonă agricolă relativ mică având mai puţin de 500.000 de locuitori, joacă de multă vreme un rol supradimensionat în afacerea transferului de narcotice din Mexic pe pieţe din SUA. Cu vastele sale câmpuri deschise, o populaţie foarte mobilă de lucrători agricoli şi o prezenţă poliţienească redusă, această zonă este un paradis al traficanţilor cel puţin din anii 1970, iar în ultimele decenii au înflorit producţia de metamfetamină şi culturile de marijuana, atât legale cât şi ilegale.

Unii din cei mai proeminenţi şi mai violenţi actori ai ultimelor războaie ale drogurilor din Mexic au legături cu Tulare, inclusiv Jose Maria Guizar Valencia, fost lider al brutalului cartel Zetas şi care s-a născut în comitatul californian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.