Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane au murit din cauza unor pneumonii cauzate de legioneloză, în Argentina

mymed.ro
pneumonie

Un focar de pneumonii provocate de bacteria legionella, asociate cu o clinică din Tucuman, o provincie din nord-vestul Argentinei, a făcut duminică alte două victime, ridicând bilanţul la şase morţi într-o săptămână, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară sud-americană, citat de AFP.

Cea de-a şasea victimă este un bărbat de 81 de ani care prezenta comorbidităţi şi era spitalizat în stare gravă, fiind plasat sub asistenţă respiratorie, a precizat ministerul argentinian într-un comunicat.

În cursul zilei de duminică, acelaşi minister a anunţat decesul unui alt pacient, un bărbat de 64 de ani, care prezenta şi el comorbidităţi, potrivit Agerpres.

În total, 11 decese, asociate cu o clinică privată din San Miguel de Tucuman, capitala acestei provincii, au fost recenzate începând cu data de 18 august.

Majoritatea bolnavilor sunt membri ai personalului sanitar, iar o altă persoană bolnavă este o pacientă de 70 de ani care a suportat intervenţii chirurgicale în aceeaşi clinică.

Originea acestor pneumonii bilaterale grave a atras atenţia corpului medical local, cu atât mai mult cu cât examenele iniţiale au eliminat ipotezele privind COVID-19, gripa şi hantavirusul (transmis de rozătoare) drept cauze ale îmbolnăvirilor.

Mai multe probe medicale au fost trimise la Institutul Malbran din Buenos Aires, o referinţă naţională în materie de boli infecţioase.

Sâmbătă, ministrul argentinian al Sănătăţii, Carla Vizzotti, a anunţat că agentul bacterian în cauză este legionella, adăugând că tipul exact de legionella, probabil Legionella pneumophila, este în curs de verificare.

Legioneloza este o infecţie pulmonară gravă de origine bacteriană, iar infectarea se poate face pe cale respiratorie, prin inhalarea bacteriei din apă ori prin aerul condiţionat, a reamintit ministrul argentinian.

Preşedintele Colegiului medical din provincia Tucuman, Hector Sale, a subliniat săptămâna trecută că patologia observată de medici este "agresivă", dar că nu este vorba, a priori, despre o boală care determină o transmitere bacteriană de la o persoană la alta, întrucât "contacţii apropiaţi ai acestor pacienţi nu prezintă niciun simptom".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.