Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane din Buzău s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au refuzat să se supună testării COVID-19

facebook
justitie dosar penal

Şase persoane din comuna Râmnicelu, contacţi ai unei persoane infectate cu COVID-19, sunt cercetate penal pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi omisiunea declarării unor informaţii, după ce au refuzat să se supună testării şi examinării medicale, pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectate cu COVID-19, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

"La data de 08.05.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat au fost înregistrate trei cauze penale , fiecare având ca obiect comiterea infracţiunilor de Zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 2 C.P şi Omisiunea declarării unor informaţii, prev. de art. 352 C.P. În fapt, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în după amiaza zilei de 07.05.2020, un număr de şase persoane majore, domiciliate la trei adrese distincte de pe raza comunei Râmnicelu, judeţul Buzău, contacţi ai unei persoane infectate cu COVID-19, la solicitarea cadrelor medicale din cadrul DSP Buzău, au refuzat să se supună testării şi examinării medicale pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectate cu COVID-19. În aceeaşi împrejurare, persoanele menţionate au refuzat să divulge cadrelor medicale date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact", se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Cercetările în cauză vor fi efectuate cu celeritate de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

Autorităţile au instituit, pe data de 9 mai, carantina în satul Râmnicelu, din comuna cu acelaşi nume, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au depistat un focar la o familie formată din şapte membri, după cum a informat Prefectura Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.