Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane din Suceava, reţinute pentru contrabandă cu ţigări. Prejudiciul se ridică la peste 120.000 lei

112 politia politie

Şase persoane au fost reţinute de poliţişti în două zile, după ce au fost depistate în trafic transportând ţigări de contrabandă, prejudiciul fiind de peste 120.000 lei, a informat, joi, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au oprit şi verificat, miercuri, un autoturism care circula pe strada Roşu din Vatra Dornei, în direcţia Bistriţa Năsăud, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Având în vedere faptul că şoferul autoturismului şi cei trei ocupanţi au afişat un comportament suspect, iar în interiorul maşinii au fost identificate cinci motoferăstraie fără documente de provenienţă, persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei Vatra Dornei în vederea continuării verificărilor, ocazie cu care s-a constatat că portbagajul şi capota maşinii nu pot fi deschise.

Autoturismul a fost condus la un service autorizat, unde s-a reuşit deblocarea spaţiilor, anchetatorii găsind ascunse cartuşe cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Şoferul autoturismului, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi, a declarat că a achiziţionat de la o persoană necunoscută 3.500 de pachete de ţigări şi că intenţiona să le transporte în judeţul Cluj, pentru a le valorifica.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

Cauza va fi preluată spre soluţionare de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, arată sursa citată.

Cele 70.000 bucăţi ţigarete inventariate au fost confiscate, iar autoturismul a fost indisponibilizat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 51.520 lei.

Şoferul şi cei trei pasageri au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

De asemenea, poliţiştii au identificat, marţi, o autoutilitară al cărei şofer a virat brusc spre dreapta la momentul observării echipajului de poliţie. Ulterior, autoturismul a fost găsit, iar cele două persoane aflate lângă el au fost legitimate.

Şoferul în vârstă de 29 de ani a declarat că transportă nişte deşeuri lemnoase, anchetatorii care au verificat autovehiculul găsind printre deşeurile de lemn mai multe colete ce conţineau cartuşe de ţigări de contrabandă.

Cele 110.360 ţigări de provenienţă extracomunitară, toate netimbrate, au fost ridicate, iar autoturismul indisponibilizat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 71.734 lei.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de "contrabandă calificată", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.