Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase persoane, dintre care patru copii, au murit în urma ploilor torenţiale din Republica Democrată Congo

Operation World
Congo

Şase persoane, dintre care patru copii, au murit în noaptea de duminică spre luni după ce mai multe locuinţe s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale care au afectat localitatea Bukavu, în estul Republicii Democrate Congo, informează AFP care citează surse locale.

Din aceeaşi familie, "tatăl, mama şi cei doi copii ai lor şi-au pierdut viaţa" când un zid al casei lor de pământ a cedat sub presiunea apelor la Bukavu, capitala provinciei Sud-Kivu, după cum a declarat pentru AFP conducătorul districtului Nyalukemba, Déo Kurasa.

Cele patru victime, singurii locuitori ai acestei case, "au fost înghiţite" de ape, a precizat la rândul său David Cikuru, liderul societăţii civile locale, potrivit Agerpres.ro.

Puţin mai departe, în cartierul Panzi, două fete în vârstă de 10 ani au murit după ce casa lor s-a prăbuşit, a declarat pentru AFP Aimée Buhendwa, conducătoarea districtului. "Mama lor care pregătea masa (în altă cameră) a fost rănită", a precizat ea.

În oraş, în pereţii unor case au apărut crăpături, iar alte locuinţe s-au prăbuşit, a constatat un corespondent AFP.

"Este timpul ca locuitorii care construiesc pe terenuri declarate improprii" să le evacueze "înainte să se întâmple ce-i mai rău", a subliniat Cikuru, precizând că, în opinia sa, "oraşul Bukavu este saturat". Autorităţile urbane ar trebui "să se gândească la crearea altor zone", care să nu fie periculoase pentru locuitori, a insistat el.

Decese în rândul locuitorilor sunt adesea raportate după ploi, victime ale torenţilor de noroi, alunecărilor de teren şi prăbuşirii locuinţelor din Bukavu, un oraş construit pe malul lacului Kivu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.