Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase rachete lansate din oraşul sirian Kamichli s-au abătut asupra unui oraş de frontieră din Turcia

skynews.com
racheta

Şase rachete lansate din oraşul Kamichli, din Siria, s-au abătut asupra centrului oraşului Nusaybin din Turcia, situat la graniţa dintre cele două ţări, a informat mercuri agenţia turcă de presă Anatolia, fără a oferi mai multe detalii, citată de Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

Armata turcă a declanşat miercuri după-amiază o ofensivă împotriva miliţiilor kurde din nord-estul Siriei, catalogate de Ankara drept organizaţii teroriste, în baza legăturilor acestora cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care dus un război de gherilă pe teritoriul Turciei.

Raidurile aeriene lansate de armata turcă au vizat mai multe regiuni din nordul Siriei, unde au existat deja doi morţi în rândul civililor, a anunţat colaiţia formtă din combatanţi kurzi şi arabi.

"Doi civili şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi în urma bombardamentelor turcilor asupra satului Micharrafa", a adăugat PKK.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

Cel puţin 25 de avioane militare turceşti survolează oraşele aflate la graniţă, respectiv Tal Abyad, Ras al-Aïn, Qamichli sau Ain Issa. Au fost lansate "bombardamente intensive ale avioanelor turceşti asupra poziţiilor militare şi a satelor de civili", au informat pe Twitter Forţele Democrate Siriene (FDS), vârful de lance al luptei care se duce în Siria împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic şi susţinute de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.