Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase suspecţi de terorism au fost arestaţi în Marea Britanie

Poliţia britanică a anunţat luni că a arestat şase persoane în raiduri antiteroriste în centrul Angliei şi la Londra, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia a arestat patru bărbaţi la Derby şi un altul la Burton, în centrul Angliei, în timp ce o femeie a fost reţinută la Londra sub suspiciunea că pregăteau un act de terorism.

"Suntem conştienţi că localnicii ar putea avea îngrijorări în urma acestor arestări, iar poliţiştii vor fi ca de obicei pe teren pentru a vorbi cu toţi cei care ar putea avea îngrijorări", se arată într-un comunicat al Unităţii Antitero Nord-Est.

"Le cerem oamenilor să fie atenţi şi vigilenţi, dar să nu se alarmeze. Mulţumim pentru asistenţa, sprijinul şi înţelegerea localnicilor", se mai menţionează în comunicat.

Citeşte şi: BOMBĂ detonată în centrul Atenei

Nu există detalii suplimentare în legătură cu acuzaţiile.

Şase locuinţe au fost percheziţionate ca parte a anchetei, în timp ce cinci bărbaţi - de 22, 35, 36 şi doi de 27 de ani - şi o femeie de 32 de ani se află în arestul poliţiei.

În Marea Britanie este activat al doilea cel mai înalt nivel al ameninţării teroriste, ceea ce înseamnă că un atac al militanţilor este considerat destul de probabil.

Săptămâna trecută, şeful serviciului extern de informaţii a spus că militanţii Statului Islamic se folosesc de situaţia dificilă din Siria pentru a plănui atacuri împotriva Marii Britanii şi a aliaţilor acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.