Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase suspecţi reţinuţi după atacul terorist de la Viena din 2 noiembrie 2020, acuzaţi că sunt susţinători ai grupării Stat Islamic

atentat viena

Şase suspecţi reţinuţi după atacul terorist de la Viena din 2 noiembrie 2020 au fost acuzaţi marţi că sunt susţinători ai grupării Stat Islamic, în deschiderea procesului lor în capitala austriacă, relatează dpa.

"Fiecare dintre ei este este acuzat că susţine" Statul Islamic, a declarat tribunalului procuroarea de stat.

Patru oameni au fost ucişi şi alţi 23 răniţi în atacul de acum doi ani din centrul Vienei de un simpatizant al Statului Islamic, un fost condamnat în vârstă de 20 de ani, care a fost împuşcat mortal de poliţişti la nouă minute după lansarea atacului, potrivit Agerpres.

Procuroarea a evocat marţi un atac "mârşav şi chiar bestial", subliniind că acuzaţii, care au vârste între 22 şi 32 de ani, au furnizat ajutor direct atacatorului cumpărând o puşcă de asalt, un pistol şi muniţie.

Mai mult, ei au ales ţinta şi i-au furnizat "sprijin moral" atacatorului înainte de atac, lucru dovedit de probe ADN şi înregistrări de telefonie mobilă, a menţionat procuratura.

Atacatorul şi cinci dintre acuzaţii de marţi erau cunoscuţi de mai mulţi de ani de serviciile de informaţii austriece ca făcând parte din "scena" islamistă radicală de la Viena.

Cei şase acuzaţi, care au respins acuzaţiile, sunt pasibili de pedepse de la 20 de ani de închisoare la închisoare pe viaţă, în funcţie de vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.