Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Satelitul militar lansat de Gardienii Revoluției din Iran provoacă o reacție virulentă a Israelului

timesofisrael.com
harta

Israelul a condamnat lansarea de către Iran a unui satelit militar, declarând că aceasta este "o faţadă" pentru tentativele Teheranului de a dezvolta rachete militare cu rază lungă de acţiune şi cerând impunerea de sancţiuni, informează miercuri dpa.

"Tentativa de astăzi de lansare a unui satelit este doar o faţadă pentru dezvoltarea continuă de către Iran a unei tehnologii avansate de rachete, atât de rachete balistice intercontinentale, cât şi rachete care pot transporta focoase nucleare", a subliniat Ministerul de Externe israelian într-un comunicat.

Lansarea satelitului încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, precum şi angajamentele asumate de Iran în faţa comunităţii internaţionale, se mai spune în comunicat, care îndeamnă la adoptarea de sancţiuni împotriva Teheranului, pentru a descuraja o astfel de activitate.

Israelul a acuzat de asemenea Iranul că se concentrează pe "agresiune militară" în loc să combată pandemia cu noul tip de coronavirus.

  • Gardienii Revoluţiei - armata de elită a Iranului - au anunţat miercuri lansarea "cu succes" a primului satelit militar iranian, denumit Noor (Lumină, în persană - n.r.), satelit lansat de racheta Qassed din deşertul Markazi.
  • Satelitul Noor se află pe orbită la înălţimea de 425 de kilometri deasupra Pământului, se menţionează pe site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei, care mai spune că "această acţiune reprezintă o mare reuşită şi o nouă evoluţie în domeniul spaţial pentru Iranul islamic".
  • Teheranul insistă că programul său spaţial este unul "paşnic".

Citește și: Rareș Bogdan și Florin Roman au EXPLODAT în ședința PNL: ne MĂCELĂREȘTE PSD!/ Nu mă mai duc la TV-uri .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.