Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungurii vor să îi lase pe finlandezi fără exclusivitate pe Moș Crăciun/ Lacul Balaton ar urma să găzduiască Satul moșului

BBC Travel
santa klaus mos craciun sanie

Specialistii în domeniul turismului din regiune așteaptă, în luna decembrie, mii de turiști la Lacul Balaton, dar consideră că prin solidarizarea așezărilor din zona Balaton și cu un proiect de Moș Crăciun, similar cu modelul finlandez, ar putea fi folosită mult mai bine perioada Adventului.

Vicepreședintele Asociației de Turism din Balaton, Tamás Fekete, a scris, într-un comunicat, că vor organiza, chiar înainte de perioada Crăciunului, multe evenimente care pot dovedi din nou că Lacul Balaton nu s-a închis odată cu sfârșitul sezonului estival și ar putea fi o destinație atractivă și în perioada de iarnă pentru familiile ungare.

Unul din consilierii acțiunii "Balatonul Deschis", Péter Éskovács, a subliniat în comunicat că managerii de program ai așezărilor din Balaton ar putea folosi mai bine perioada Adventului dacă ar coopera. În opinia sa, pentru aceasta specialiștii din turism și marketing ai așezărilor din regiune ar trebui să urmeze exemplul specialiștilor finlandezi în turism.

Péter Éskovács a amintit că în anii 1980 autoritățile finlandeze au elaborat o nouă strategie turistică în provincia Laponia, al cărei element central a fost Satul Moș Crăciun din orașul Rovaniemi. Datorită unei campanii de succes, reședința lui Moș Crăciun din Laponia este vizitată de peste jumătate de milion de turiști în fiecare an, dintre care aproximativ 60% sunt străini, iar restul sunt vizitatori interni.

Turiștii petrec 2,9 milioane de nopți în împrejurimile orașului Moș Crăciun, cu o populație de puțin peste șaizeci de mii de locuitori.

Un proiect de Moș Crăciun bine planificat și aplicat ar putea crea un sezon turistic de iarnă în regiunea Balaton care să încurajeze familiile nu doar din Ungaria, ci și din țările vecine să călătorească. Într-o destinație bine gândită, turiștii ar cheltui peste medie, chiar dacă luna decembrie nu este sezonul de vârf în această regiune, a adăugat specialistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.