Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satul pe care Ceaușescu a încercat să-l șteargă de pe harta României, ascuns într-o zonă de basme - VIDEO

captura video
satul Tisa

Nicolae Ceaușescu a avut intenția să șteargă de pe harta României un sat întreg situat într-o zonă ce părea desprinsă dintr-o poveste.

Satul pe care Nicolae Ceaușescu a dorit să-l șteargă de pe harta României ascunde peisaje desprinse din povești. Chiar și în paragină, puțini mai cunosc acest loc superb, scrie romaniatv.net.

Există numeroase locuri superbe în România, unele dintre ele fiind cunoscute chiar și de către turiștii străini. Cu toate acestea, există și locuri uitate de oameni, deși ar putea fi descrise ca fiind desprinse parcă din povești. Acest lucru este valabil și pentru satul pe care Nicolae Ceaușescu a încercat să-l șteargă de pe harta României.

Chiar și înconjurat de peisaje spectaculoase, satul Tisa a ajuns să fie acoperit de gunoaie și uitat de lume. Amplasat în apropierea Băilor Olănești, una dintre cele mai apreciate stațiuni, acest loc, cândva un adevărat colț de Rai, este acum de nerecunoscut.

Un vlog recent a dezvăluit imagini surprinzătoare din acest sat. În ciuda încercărilor lui Nicolae Ceaușescu de a-l șterge de pe hartă, în Tisa s-a construit chiar și un heliport. Acesta urma să fie locul de aterizare al fostului dictator în luna decembrie 1989, când intenționa să fugă din țară pentru a evita furia oamenilor. Din acea vreme, satul Tisa a rămas aproape neschimbat. Cu toate că pădurile din jur sunt magnifice, puține persoane se aventura să le străbată.

Satul Tisa, situat în apropierea Băilor Olănești

"Chiar dacă Ceaușescu a avut intenția de a-l șterge de pe hartă, destinul satului Tisa, situat în apropierea Băilor Olănești, a fost diferit. Astăzi, acest colț de rai, unde s-a construit chiar și un heliport destinat aterizării elicopterului lui Ceaușescu în decembrie 1989, pare uitat de lume", se relatează într-un vlog postat pe canalul de YouTube HaiLaDrum.

Potrivit unui localnic, doar câteva familii mai locuiesc aici. În plus, satul nu dispune de magazine și nici de prea multe oportunități. De asemenea, cei care ajung în zonă nu fac prea mult efort pentru a păstra frumusețea acestei regiuni. Atmosfera din satul Tisa este extrem de liniștită, dar peisajul de poveste este umbrit de munții de gunoaie care strică întreaga atmosferă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.