Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Saudi Aramco va anunţa pe 3 noiembrie lansarea ofertei sale publice iniţiale

arabia saudita harta

Grupul producător de petrol Saudi Aramco intenţionează să anunţe lansarea ofertei sale publice iniţiale pe 3 noiembrie, după ce a amânat-o în această lună pentru a da timp consultanţilor să atragă investitori majori, au declarat marţi trei persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Directorul Kuwait Investment Authority (KIA),  Farouk Bastaki, a precizat marţi că Aramco nu a abordat acest fond pentru a investi în ofeta publică.

”KIA nu a fost abordat de Aramco sau de consultanţii acestuia, iar KIA va evalua această investiţie la fel ca ceilalţi investitori”, a declarat Bastaki reporterilor, pe marginea unei conferinţe pe teme de investiţii organizată la Riad.

Sursele au mai spus că directorul general al Aramco, Amin Nasser, nu a fost prezent la conferinţa de marţi pentru că se întâlneşte cu investitori străini, înainte de ofertă.

Aramco a precizat marţi că ”nu comentează zvonurile sau speculaţiile. Compania continuă să colaboreze cu acţionarii pentru pregătirea ofertei publice iniţiale. Compania este pregătită, iar momentul va depinde de condiţiile din piaţă şi va fi ales de către acţionari”.

Aramco va începe subscrierea pentru investitori a ofertei publice iniţiale pe 4 decembrie, a anunţat marţi canalul de ştiri Al-Arabiya, citând surse.

Gigantul producător de petrol va anunţa preţul tranzacţiei pe 17 noiembrie, iar acţiunile îşi vor face debutul pe bursa din Arabia Saudită pe 11 decembrie, potrivit Al-Arabiya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.