Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU a blocat zeci de canale Telegram care scurgeau informaţii despre recrutările din Armata Ucrainei

UAWire
SBU securitate Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei a blocat 26 de canale Telegram, care au informat peste 400.000 de abonați despre locurile de distribuire a citațiilor pentru recrutarea în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, împiedicând activitatea de mobilizare, a anunțat, miercuri, serviciul de presă.

"Specialiștii cibernetici ai Serviciului de Securitate au blocat 26 de canale de Telegram, care au împiedicat mobilizarea cetățenilor ucraineni de vârstă militară. '...' În primul rând, acestea "divulgau" locurile în care erau distribuite citațiile către cei eligibili pentru serviciul militar și îi îndemnau să se ascundă de reprezentanții birourilor militare de înregistrare și înrolare" - informează canalul Telegram al Serviciului de Securitate, potrivit agenției Rador, care citează agenția rusă Tass.

Resursele primeau informațiile de la o rețea de informatori din rândul localnicilor

Potrivit acestuia, resursele primeau informațiile de la o rețea de informatori din rândul localnicilor. Se precizează că au fost blocate "comunităţi" care acţionau în regiunile Vinniţa, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lviv, Odesa, Cerkasi și Cernăuți. "Datorită actualizării constante a informațiilor, aceste canale distructive şi-au crescut rapid propria audiență, depășind 400.000 de abonați" - a menționat Serviciul de Securitate.

Angajații serviciului au efectuat percheziții la domiciliile a șase administratori de canale Telegram, aceștia confruntându-se cu acuzații de obstrucționare a activității Forțelor Armate ale Ucrainei. Suspecții riscă până la 10 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.