Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU: Rușii plănuiau să ofere locuitorilor din regiunea Kiev pașapoarte din perioada URSS

pasapoarte urss

În cazul capturării regiunii Kiev, ocupanții ruși plănuiau să creeze o administrație de ocupație și să organizeze un pseudo-referendum pentru a proclama o republică locală, susține Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Potrivit sursei citate, rușii doreau să înregistreze toți rezidenții și să distribuie cu forța pașapoarte URSS în schimbul documentelor ucrainene, cel puțin temporar, înainte de eliberarea documentelor rusești.

„Acest lucru este evidențiat de datele obținute de contraspionajul militar al SBU cu privire la pozițiile invadatorilor, precum și de comportamentul rasiștilor în acele părți ale Ucrainei care se află în prezent temporar sub ocupația lor.

În special, a fost găsită o ascunzătoare inamică cu formulare de pașapoarte din fosta URSS. Aceasta a fost amenajată într-o casă abandonată în apropierea orașului Makariv din districtul Bucha.

Este demn de remarcat faptul că aceste formulare erau de model ucrainean - în numele URSS. În plus, o astfel de serie nu a mai fost produsă în Ucraina din 1990. Astfel, toate formularele găsite au fost importate din Rusia la începutul agresiunii la scară largă împotriva statului nostru”, transmite SBU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.