Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scădere INEXPLICABILĂ a numărului de paturi de pe ATI: Acum, avem 731, acum câteva zile, erau peste 4.000

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus monitorizare ATI spital

Scădere inexplicabilă a numărului de paturi din secțiile ATI. Ministerul Sănătăţii a elaborat planul strategic care priveşte creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor. În faza 2 a Planului alb, autorităţile se bazează pe spitalele organizate în pavilioane şi pe 34 de spitale suport din toată ţara. În total, sunt disponibile 731 de ATI, scrie Mediafax. Culmea, Dorel Săndesc, fost secretar de stat în MS, anunța acum câteva zile că avem 4.000 de paturi!

Planul alb elaborat de Ministerul Sănătăţii presupune creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor din România.

Acum câteva zile, Dorel Săndesc, fost secretar de stat la Sănătate, anunța că avem de fapt peste 4.000 de paturi.

Faza 2 a acestui plan, care corespunde scenariului 4 al epidemiei, cel în care numărul de pacienţi cu Covid 19 va trece de 2000 - situaţie de care România se apropie cu paşi repezi se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor de pneumologie şi pe spitale suport de pe tot teritoriul României - golite de alţi pacienţi cu excepţia celor cu Covid.

Faza 2 se bazează pe un număr de 14 spitale - 9 de boli infecţioase din faza 1 şi 5 de pneumologie din ţară, plus 34 de spitale suport de pe întreg teritoriul României ( spitale municipale sau pavilioane din unele spitale judeţene) , dar şi pe unităţi medicale dedicate unor afecţiuni care vor fi golite de pacienţi care nu au Covid 19 cum sunt centrele de dializă, maternităţi, centre de infarct.

În această fază 2 a planului alb care corespunde scenariului 4 numărul total al paturilor de ATI prevăzute în toată ţara este de 731 ( 121 de paturi la boli infecţioase, 50 la pneumologie, plus alte 560 în spitalele de suport), iar numărul total al paturilor pentru spitalizare este 7.605.

În faza a 3-a a planului strategic vor fi folosite Spitalele Universitare de Urgenţă, Spitalele Judeţene de Urgenţă, spitalele private care au paturi de ATI, şi alte spitale, după ce capacitatea spitalelor de suport va fi depăşită.

În această ultimă etapă numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru adulţi este de 1.601, iar numărul de paturi de ATI la nivel naţional pentru copii este de 156. În faza 3 a planului alb există 3.609 paturi pentru spitalizarea celor infectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.