Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scădere uşoară a traficului în vama Isaccea, în ultima perioadă

Romania TV
politie-frontiera-migranti-imigranti

Numărul autovehiculelor care tranzitează vama româno-ucraineană din Isaccea a scăzut uşor în ultima perioadă în comparaţie cu cel înregistrat la mijlocul lunii iunie iar ucrainenii se întorc în ţara lor în ciuda avertismentelor de raiduri aeriene transmise de autorităţi.

Potrivit Gărzii de Coastă, dacă pe data de 14 iunie, circa 230 de autovehicule din Ucraina intrau în România prin vama Isaccea şi aproximativ 250 ieşeau prin acelaşi punct, vineri, 1 decembrie, circa 680 persoane cu aproape 200 de mijloace de transport din Ucraina au intrat în România şi aproape 600 de persoane cu 230 de mijloace de transport au ieşit de pe teritoriul românesc.

"De la izbucnirea conflictului, prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea au intrat în România circa 611.000 de persoane cu aproape 145.000 de mijloace de transport şi au ieşit aproape 600.000 de persoane folosind 150.000 de mijloace de transport", a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Persoanele care ajung în România folosesc în special mijloace de transport în comun.

"Fac acest drum o dată la patru luni. Lucrez în Braşov. În Odesa, eram profesoară, acum, în România, mă ocup de filmări. Merg acasă periodic, pentru că trebuie să-mi ajut familia", a afirmat una din pasagerele dintr-un autocar oprit pentru control în vama din Isaccea, Katerina, din Odesa.

Autoturisme personale şi tiruri aşteaptă bacul care trece Dunărea din oraşul tulcean Isaccea, România, spre Orlivka, Ucraina, iar un şofer explică timpul lung de aşteptare printr-un avertisment de raid aerian primit pe telefonul mobil de la serviciile de urgenţă ucrainene.

"Vreau să mă întorc acasă, pentru că acolo este familia mea, locul meu de muncă şi pentru că nu este normal să stăm mult timp în străinătate. Nu sunt vremuri bune pentru noi, dar rezistăm, pentru că a trecut mult timp de la declanşarea războiului şi ne-am obişnuit să trăim în asemenea condiţii", a menţionat Ludmila, din Harkov.

În vama Isaccea au fost instalate detectoarele de radiaţii nucleare şi materiale radioactive donate Poliţiei de Frontieră de Guvernul Statelor Unite ale Americii, acestea urmând să fie puse în funcţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.