Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderea drastică a veniturilor va duce la timpi de aşteptare mai mari, avertizează Agenţia pentru procesarea vizelor din SUA

www.blacknews.ro
Vize sua

Agenţia americană pentru procesarea vizelor imigranţilor a avertizat marţi că a evitat trimiterea în concediu fără plată a 70% dintre angajaţi, dar a avertizat că are încă dificultăţi financiare care ar putea duce la timpi de aşteptare mai mari, în cazul unor aplicanţi, transmite Reuters.

Serviciul pentru Imigraţie şi Cetăţenie (U.S. Citizenship and Immigration Services - USCIS), agenţia care procesează permisele de muncă, aşa-numitele green-carduri şi alte vize, a anunţat că a evitat trimiterea angajaţilor în concediu fără plată de la 30 august. Dar reducerea agresivă a cheltuielilor care este planificată de agenţie va afecta toate activităţile, inclusiv naturalizările, a anunţat USCIS într-un comunicat, potrivit news.ro.

Vezi și: Mircea Negulescu rupe tăcerea despre Laura Codruța Kovesi: 'Am rămas surprins de dialogul respectiv'

USCIS depinde de comisioanele încasate pentru aplicaţiile noi pentru imigraţie. În luna iunie, agenţia a consemnat o scădere de 50% a comisioanelor, din cauza pandemiei de coronavirus.

Dar experţi în imigraţie şi foşti oficiali afirmă că şi înainte de pandemie veniturile agenţiei scăzuseră semnificativ, din cauza încetinirii procedurilor şi a altor restricţii impuse aplicaţiilor pentru imigraţie.

Preşedintele republican Donald Trump a făcut din reducerea imigraţiei o prioritate a mandatului său.

Citește și: SCENE INCREDIBILE în Germania: Un român rupt de beat, aproape dezbrăcat, a circulat pe suportul de biciclete al unui autocar

Directorul adjunct al USCIS, Joseph Edlow, a avertizat într-un comunicat că există nicio garanţie că agenţia va putea evita în viitor trimiterea angajaţilor în concediu fără plată şi a cerut Congresului să se asigure că agenţia are fonduri suficiente pentru anul fiscal 2021, care începe în octombrie.

În luna mai, USCIS a solicitat Congresului fonduri de salvare în valoare de 1,2 miliarde de dolari, pentru a evita trimiterea angajaţilor în concediu neplătit, dar parlamentarii au spus că agenţia are fondurile necesare pentru a-şi continua operaţiunile până la încheierea anului fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.