Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderea sectorului producţiei s-a accentuat în Germania, riscând să genereze recesiune tehnică în cea mai mare economie din Europa

facebook.com
germania autostrada

Scăderea înregistrată de sectorul producţiei din Germania s-a accentuat în iulie, riscând că genereze, în următoarele luni, recesiune tehnică în cea mai mare economie din Europa, arată date citate de agenţia de presă Reuters.

Indicele privind achiziţiile pe luna iulie, realizat de firma de consultanţă financiară IHS Markit prin analizarea datelor din sectoarele producţiei şi serviciilor (reprezentând mai mult de două-treimi din economia Germaniei), a scăzut de la 52,6 puncte la 51,4. Scăderea a fost generată în principal de datele înregistrate în sectorul producţiei, care au scăzut de la 45,0 la 43,1 puncte, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie

"Starea de sănătate a sectorului german al producţiei a mers din rău spre mai rău în iulie", a declarat Phil Smith, senior economist la IHS Markit. Smith a argumentat că exporturile s-au redus semnificativ, fiind cea mai mare scădere a comenzilor din ultimul deceniu.

"Industria auto este sectorul de afaceri supus celor mai mari presiuni", a declarat un alt analist de la IHS Markit, Chris Williamson, enumerând, printre cauze, disputele comerciale internaţionale, criza Brexit şi scăderea cererii pentru automobile germane.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Cifrele studiului şi alte date economice din Germania sugerează o scădere uşoară a PIB-ului în al doilea şi al treilea trimestru, situaţe care ar putea fi considerată recesiune tehnică, a precizat Chris Williamson.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.