Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderi puternice de venituri la Ryanair după ce mari agenții de turism online au eliminat compania din oferte

Freepik
RyanAir

Scăderi puternice de venituri la Ryanair după ce mari agenții de turism online au eliminat compania din oferte

Mai multe agenții de turism online precum Booking.com, Kiwi și Kayak au scos zborurile companiei Ryanair de pe propriile site-uri.

Această decizie vine după ce o hotărâre a Înaltei Curți din Irlanda a interzis firmei Flightbox să colecteze informații despre zborurile Ryanair pentru agențiile de turism online, informează BBC.

Ryanair a declarat că eliminarea zborurilor de pe site-urile web ar crește locurile vacante cu 1% sau 2% în decembrie și ianuarie.

Compania a precizat că, deși veniturile din bilete ar putea fi, de asemenea, afectate, este puțin probabil ca această măsură să "afecteze în mod semnificativ" numărul de pasageri sau așteptările de profit pentru întregul an.

Compania aeriană a declarat că va răspunde prin reducerea tarifelor pentru pasagerii care rezervă direct prin intermediul propriului site.

Într-o declarație, Ryanair a descris agenții de turism online drept "pirați". Compania a precizat că "va continua să pună tarifele la dispoziția agențiilor de turism online oneste/transparente, cum ar fi Google Flights", care, potrivit acesteia, "nu adaugă majorări ascunse la prețurile Ryanair și îndrumă pasagerii să își facă rezervările direct pe site-ul Ryanair.com".

Ryanair a declarat că "eliminarea binevenită" a zborurilor sale ar putea fi rezultatul presiunii exercitate de agențiile naționale de protecție a consumatorilor sau al noilor măsuri de verificare a clienților pe care le-a luat.

Compania se află într-o dispută de lungă durată cu site-urile de rezervări online, după ce compania aeriană a lansat o acțiune în justiție în SUA împotriva proprietarului Booking.com, Booking Holdings, și a filialelor sale, inclusiv Kayak, Agoda și Priceline.

Disputa vine după o explozie a profiturilor companiei aeriene în luna noiembrie, după ce aceasta a majorat prețurile.

Ryanair a declarat că numărul de pasageri a crescut cu 11%, ajungând la un record de 105,4 milioane în perioada aprilie - septembrie, în ciuda faptului că tarifele medii au crescut cu 24%.

Acest lucru a ajutat transportatorul să raporteze o creștere de aproape 60% a profiturilor pentru această perioadă, ajungând la 2,18 miliarde de euro (1,9 miliarde de lire sterline). Ryanair a raportat un salt al profiturilor după ce a majorat tarifele în fața cererii puternice pentru călătoriile aeriene de vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.