Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De povestit nepoților - Scafandru care căuta homar a fost înghițit de o balenă, dar a scăpat cu viață / VIDEO

Agerpres
balena

Americanul Michael Packard, scafandru profesionist, obișnuia să se scufunde pe fundul oceanului pentru a pescui homar. La un moment dat, a fost prins în lanţul alimentar al unei balene cu cocoașă și a remarcat că a fost înghiţit complet de mamiferul uriaș, anunță Mediafax.

Michael Packard este scafandru profesionist şi realizează adesea scufundări în ocean pentru a pescui homar. Însă, de această dată, bărbatul a devenit involuntar captura unei balene cu cocoaşă.

În timp ce se afla pe fundul nisipos al oceanului căutând homari, americanul a fost prins în lanţul alimentar al uriaşului mamifer, când a remarcat că a fost înghiţit complet de acesta.

„Dintr-o dată, am simţit cum mă trage ceva şi am văzut deodată totul complet negru”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod. La scurt timp, bărbatul şi-a dat seama că a fost înghiţit de o balenă.

Pentru a se elibera, a început să se zbată pentru a-i transmite animalului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mişcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafaţa oceanului.

Incidentele în care balenele cu cocoaşă înghit oameni sunt rare. Esofagul acestei specii de balenă este mult prea mic pentru a înghiţi un om, dar în situaţii extraordinare când acest fapt se întâmplă, acestea sunt incomodate şi îi elimină pe gură la suprafaţa apei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.