Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL: Distribuţia de gaze în sudul României, 'în pericol din cauza ELCEN'

gaze

Intrarea în insolvență a ELCEN i-a nemulțumit total pe cei de la Engie România! Grupul energetic care deține Distrigaz Sud Rețele, prestatorul serviciului de distribuție a gazelor naturale către Electrocentrale București SA (ELCEN), a luat act de decizia Consiliului de Administrație al ELCEN de a iniția procedura de insolvență a companiei. "Această decizie, luată fără consultarea tuturor părților implicate, va avea consecințe negative asupra situației financiare a Distrigaz Sud Rețele, periclitând realizarea investițiilor necesare exploatării în condiții de siguranță a rețelei de distribuție a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului București, cât și al întregii zone operate de companie", au declarat reprezentanții Engie într-un comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Se pare că valoarea totală a datoriilor exigibile acumulate de ELCEN față de Distrigaz Sud Rețele se cifrează în prezent la 155 milioane de lei și vor crește semnificativ pe durata sezonului rece.

Engie Romania arată că pe întreaga durată a contractului, Distrigaz Sud Retele și-a dovedit, în repetate rânduri, disponibilitatea pentru dialog și pentru identificarea unor soluții viabile, cum ar fi reeșalonarea datoriilor ELCEN coroborată cu finanțarea acestora de către acționarul său majoritar. În plus, în ciuda acumulării unor creanțe importante, Distrigaz Sud Retele a adoptat în permanență o atitudine constructivă și responsabilă, găsind soluții care să nu aibă nicio consecință negativă asupra alimentării cu apă caldă și căldură a clienților RADET.

Singura soluție durabilă menită să evite falimentul ELCEN și RADET și să garanteze, pe termen lung, aprovizionarea cu apă caldă și căldură a locuitorilor din București constă în mobilizarea imediată a unor mijloace financiare importante, atât de către statul român cât și de Primăria Municipiului București, mai precizeză Engie, conform Hotnews.ro.

De asemenea, ENGIE România face apel la autoritățile competente. "Împreună trebuie să implementăm această soluție și astfel să nu fie afectată încrederea acordată de Grupul ENGIE sectorului energetic din România, încredere care s-a tradus prin investiții de circa un miliard de euro de la privatizarea Distrigaz Sud până în prezent.", au mai declarat cei de la ENGIE România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.