Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Scandal uriaș în Brazilia: Jair Bolsonaro ar putea contesta rezultatul alegerilor; drumarii cer o lovitură de stat militară și au blocat o autostradă

Twitter.com
brazilia proteste

Liderul de stânga brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a învins la limită pe președintele Jair Bolsonaro în turul doi al alegerilor, dar președintele în exercițiu de extremă dreapta nu și-a recunoscut înfrângerea duminică seara, ceea ce a ridicat temeri că ar putea contesta rezultatul, relatează Reuters.

Curtea Supremă Electorală (TSE) l-a declarat pe Lula următorul președinte, cu 50,9% din voturi, față de 49,1% pentru Bolsonaro. Învestirea lui Lula, în vârstă de 77 de ani, este programată pentru 1 ianuarie.

A fost o revenire uluitoare pentru fostul președinte de stânga și o lovitură pentru Bolsonaro, primul președinte în funcție din Brazilia care pierde alegerile prezidențiale.

O sursă din campania lui Bolsonaro a declarat pentru Reuters că președintele nu va face declarații publice până luni. Campania lui Bolsonaro nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Anul trecut, Bolsonaro a discutat deschis despre refuzul de a accepta rezultatele votului, făcând afirmații nefondate potrivit cărora sistemul electronic de vot din Brazilia ar fi vulnerabil la fraudă.

Un aliat apropiat al lui Bolsonaro, deputatul Carla Zambelli, într-o aparentă aluzie la rezultate, a scris pe Twitter: "Vă PROMIT, voi fi cea mai mare opoziție pe care Lula și-a imaginat-o vreodată".

Șoferii de camioane despre care se crede că sunt susținători ai lui Bolsonaro au blocat duminică o autostradă în patru locuri din statul Mato Grosso, un important producător de cereale, potrivit operatorului de autostradă. Într-o înregistrare video care circulă online, un bărbat a declarat că drumarii plănuiesc să blocheze principalele autostrăzi din țară, cerând o lovitură de stat militară pentru a-l împiedica pe Lula să preia funcția.

De asemenea, incidente au fost raportate în orașul Santos, unde suporterii lui Bolsonaro au atacat și au ars mașini care aveau steagul braziliei.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.