Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal! Anca Alexandrescu a descins la Ministerul Sănătății: 'Nu plecăm până nu primim un răspuns la solicitarea noastră'

arhiva personala
Anca Alexandrescu

În plină criză de medici în toate spitalele din ţară, sute de viitori doctori au rămas fără loc, deşi au trecut examenul de rezidenţiat. Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, a venit luni la sediul Ministerului Sănătății pentru a-i cere explicații ministrului Alexandru Rafila. Ea a avut un schimb de replici cu doi jandarmi de la intrare pentru că nu i s-a permis accesul la ministru și i s-a cerut să aștepte.

„Nu blocăm accesul, cerem să fim primiți (...) Dar de ce la 11.30? Dumneavoastră în numele cui vorbiți, nu vă supărați, și cine a făcut acest program să ne primească la 11.30? Vorbiți cu mine, pentru că eu sunt inițiatoarea acestui demers! (...) Nu plecăm până nu primim un răspuns la solicitarea noastră. (...) Foarte complicat să ajungem la domnul Rafila”, le-a spus Anca Alexandrescu jandarmilor prezenți.

„Alexandru Rafila, este de negăsit, nu vrea să rezolve această problemă, deși în trecut au mai fost astfel de situații și s-au creat locuri suplimentare. Unul dintre secretarii de stat le-a explicat medicilor că nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. Vrem să cerem să discutăm cu ministrul Sănătății sau cu unul dintre cei 6 secretari de stat sau pe unul dintre cei 45 ai lui Alexandru Rafila. Vă spun clar că dacă Rafila sau un secretar de stat nu vine să discute cu noi și să ofere o soluție, eu voi merge alături de medicii care au dat examenul până la premierul Nicolae Ciucă. Am vorbit și cu oameni din Comisia de sănătate din Parlament, se pare că singura problemă este aici, la ministerul Sănătății, aici sunt niște Dumnezei”, a afirmat jurnalista.

Alături de Anca Alexandrescu este o delegație a medicilor nemulțumiți de modul în care a decurs examenul, dar și Dumitru Coarnă și Dana Varga.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.