Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cât casa, pentru o notă de 1 primită la Muzică, între doi magistrați și un liceu de prestigiu din Iași

Inquam Photos / Octav Ganea
portativ note muzicale

Scandal imens  la Colegiul Național din Iași, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară, în legătură cu o notă primită de un elev la Educație Muzicală. Familia Palaghia, părinții elevului, ambii magistrați, au dat în judecată școala, după ce  fiul lor a primit noua 1 la muzică.

Conflictul a început în luna octombrie 2023 și a implicat inițial instituția de învățământ, cerând altor două cadre didactice reevaluare a lucrării, după ce directorul unității a menținut notarea profesorului. Cum nu au găsit rezolvare la liceu, părinții magistrați au mers la  Inspectoratul Școlar, ulterior mutându-se în instanță, la Tribunalul Bacău, care a declinat apoi competența către Tribunalul Iași, unde magistratul desemnat prin repartizare aleatorie a depus cerere de abținere pentru că este colegă de instanță cu tatăl copilului.  Astfel, părinții au solicitat strămutarea dosarului la o altă instanță din țară, invocând posibile influențe asupra obiectivității procesului, potrivit Reporter de Iași.

Elevul a primit nota 1 la un test scris la disciplina Educație Muzicală, după ce nu ar fi știut să pună notele muzicale pe un portativ, iar părinții săi au cerut anularea evaluării. Ei au invocat faptul că testarea ar fi fost nelegală conform regulamentului școlar, care prevede că nota 1 este acordată doar în cazul fraudelor constatate la evaluările scrise.

În ciuda cererilor repetate de reevaluare și contestații, nota elevului a rămas neschimbată. Părinții au argumentat că cerințele testului nu corespundeau programului școlar și cadrului legal în vigoare la momentul respectiv.

Saga acestui conflict legal nu s-a terminat, părinții insistând pe rectificarea situației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.