Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu aleşii locali ai PNL: Aceştia critică respingerea amendamentelor la buget referitoare la finanţarea administraţiilor locale

PNL
Aleşii locali ai PNL critică respingerea amendamentelor la bugetul de stat pe anul 2018 referitoare la finanţarea administraţiilor locale şi anunţă că, dacă va fi cazul, liberalii vor sesiza derapajele actualei guvernări către toate instituţiile europene.

"Liga Aleşilor Locali a Partidului Naţional Liberal îşi exprimă totalul dezacord şi îngrijorarea referitoare la modul în care a fost construit bugetul pentru anul 2018. PSD îşi încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament. Program în care se prevedea cota de 100% din impozitul pe venit care să rămână la bugetele administraţiilor publice locale. PNL nu a făcut decât să le reamintească propriul lor program de guvernare, susţinând amendamente în acest sens. Amendamente care au trecut iniţial la Comisia de buget-finanţe, dar doar pentru adormirea adversarilor politici, revenind în plen la forma iniţială. Respingerea amendamentelor, dar şi confiscarea a jumătate din excedentul bugetar al autorităţilor publice locale sunt lovituri date împotriva cetăţenilor, pentru că Guvernul, în goana după bani, calcă în picioare programele de dezvoltare ale administraţiilor publice locale, precum şi aducerea acestora în situaţia de a nu putea implementa programele aflate în derulare, iar la unele dintre primării este pusă în pericol chiar şi funcţionarea acestora", se arată într-un comunicat remis, marţi, Agerpres.

Liberalii susţin că principiul autonomiei locale nu este respectat, fiind încălcată Carta Europeană a Autonomiei Locale ratificată de România în 1997. PNL, prin grupurile parlamentare şi Liga Aleşilor Locali, va lupta prin toate mijloacele democratice pentru apărarea autonomiei locale, pentru finanţarea corespunzătoare a administraţiilor locale şi, dacă va fi cazul, va sesiza derapajele actualei guvernări către toate instituţiile europene: Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, dar şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei", conchid aleşii locali ai PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.