Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu email-uri compromiţătoare pentru Biden, în SUA: Facebook a trecut la cenzură, Senatul anunţă anchetă

hunter biden

Comisia pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA investighează e-mailurile publicate de The New York Post, care arată că Hunter Biden l-a prezentat pe tatăl său, fostul vicepreședinte Joe Biden, la un director executiv al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings în 2015.

Președintele comisiei, Ron Johnson, a declarat miercuri pentru Fox News că s-a luat deja legătura cu persoana care a furnizat e-mailurile, iar informaţiile sunt în curs de validare.

E-mailurile în cauză au fost obținute de New York Post și au dezvăluit că fiul lui Biden l-a prezentat pe vicepreședintele de atunci la un director al firmei ucrainene de gaze naturale Burisma Holdings cu mai puțin de un an înainte ca acesta să-i preseze pe oficialii guvernamentali din Ucraina să îl concedieze pe procurorul Viktor Shokin, care investiga compania.

The News York Post a dezvăluit că Biden, la cererea lui Hunter, s-a întâlnit cu Vadym Pozharskyi în aprilie 2015 la Washington. Întâlnirea a fost menționată într-un e-mail de mulţumire pe care Pozharskyi l-a trimis lui Hunter Biden pe 17 aprilie 2015 - la un an după ce Hunter și-a asumat poziția sa lucrativă în consiliul de administrație al Burisma.

Un e-mail anterior din mai 2014 a arătat, de asemenea, că Pozharskyi i-a cerut lui Hunter „sfaturi cu privire la modul în care ți-ai putea folosi influența” în numele companiei.

În trecut, Biden s-a lăudat în fața camerelor că, în perioada în care era vicepreședinte și conducea politica referitoare la Ucraina a administrației Obama, a presat cu succes Ucraina să îl concedieze pe Shokin, care era procuror general la acea vreme şi ancheta compania Burisma.

În urma publicării email-urilor de New York Post, articolul a fost blocat pe Facebook, oficiali ai reţelei de socializare invocând o "reducere a distribuţiei" până la verificarea corectitudini informaţiilor. Republicanii din Congres au reacţionat, acuzând o gravă ameninţare la adresa democraţiei şi ameninţând Facebook cu sancţiuni severe pentru folosire poziţiei de monopol în scopul restricţionării accesului americanilor la informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.