Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cu excluderi în miez de noapte la USR. Echipa Barna îşi elimină adversarii interni: 'A învins manţocăreala' (FOTO)

stiripesurse.ro
protest usr

Miercuri seară. la sediul central USR din Aviatorilor nr. 9, a avut loc ședința Biroului Național al USR. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte, printre care și judecarea unor sesizări depuse împotriva a 5 persoane care fac parte din opoziția internă la Barna. Este vorba de Ciprian Lupaș, Claudia Postelnicescu, Oli Ardelean, Stoe Cosmin şi Daniel Giurca.

Judecarea sesizărilor în cazurile Ciprian Lupaș și Claudia Postelnicescu s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Între timp, cazul Oli Ardelean a rămas să se judece în ședința de BN. În interiorul sediului erau prezenţi mai mulți membri USR București nemulțumiți de punerea pe ordinea de zi a acestor sesizări, deși la BN erau ținute în sertar alte sesizări.

Potrivit unor surse din cadrul USR, persoanele care conduc Biroul Național al USR (cei care au candidat sub formă de echipă la Congresul USR 2019 de la Timișoara sub denumirea de Echipa Barna) aleg preferențial să judece sesizările în funcție de cui sunt adresate, deoarece Barna este cel care face Ordinea de zi.

Oli Ardelean a fost exclusă din USR definitiv. Cei care au votat pentru excluderea acsteia sunt membrii Echipei Barna (Dan Barna, Ionuț Moșteanu, Cătălin Drulă, Iulian Bulai, Claudiu Năsui, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Radu Mihail, Alin Moș, Vlad Botoș, Liviu Mălureanu) și Cătălin Stancu, neafiliat grupului Barna.

În tot acest timp, 30 de membri ai organizației USR București erau în sediul central și protestau cu privire la această decizie. Claudiu Năsui, proaspăt ales ăreședinte USR București, i-a numit pe membrii organizației sale care protestau "cămășile negre" (i.e. miliție de voluntariat recunoscută pentru uniformele negre și loialitatea față de Benito Mussolini).

Pe pancarte se regăseau mesaje precum "Vă Vedem" și "Constituția României Art. 30 Libera Exprimare", care erau adresate membrilor Biroului Național, în special echipei Barna, deoarece se știa că aceștia urmăreau excluderea.

Oli Ardelean, vicepreședinte USR Ilfov, a fost exclusă deoarece ar fi adus prejudicii de imagine în campania lui Barna prin postarea de pe profilul ei personal în care reclama mai multe derapaje:

content-image

La scurt timp, senatorul USR Florina Presadă a ieşit pe grupul intern USR, Poiana Lui Iocan, cu următorul mesaj:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.