Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu procurorii DNA în dosarul Alinei Bica

alina bica

Ies la iveală noi dezvăluiri incendiare din dosarul fostei şefe anti mafia, Alina Bica. Turnătorul acesteia s-a decis să spună totul.

Denunțătorul Alinei Bica, Ionuț Mihăilescu - cel care i-a fost și consilier - a recunoscut că s-a înțeles cu DNA, pentru a o ”înfunda” pe fosta șefă a DIICOT. Este vorba despre dosarul Bica III, în care fosta șefă a DIICOT a stat după gratii 53 de zile. ”S-a ales praful de dosarul Bica III. Ionuț Mihăilescu a recunoscut la Înalta Curte că a batut palma cu procurorii lui Kovesi pentru a o înfunda pe Bica. Mihăilescu a mărturisit că DNA i-a promis în schimb o soluție favorabilă în dosarul disjuns din ANRP I. După confesiune, ICCJ a revocat pe loc controlul judiciar impus fostei șefe a DIICOT. Cine răspunde pentru cele 53 de zile de arest executate de Alina Bica pe o simplă delațiune?”, scrie luju.ro.

Citeşte şi: Demisie surprinzătoare în România: A făcut istorie, acum renunță din cauza DIICOT-ului

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, s-a ales, din nou, cu sechestru pe apartament şi pe un cont bancar. Era vorba despre cel mai recent dosar deschis fostei şefe a DIICOT în care este acuzată că a luat mită 17.500 de euro pentru a clasa un caz aflat pe rol la DIICOT. Avocatul Alinei Bica a spus că, din punctul ei de vedere, acest dosar nu mai există acum, în lipsa acestei dovezi. ”Din punctul meu de vedere, acest dosar a căzut de ieri”, a spus avocatul Alinei Bica, Laura Vicol, la Antena 3.

Citeşte şi: Victor Ponta, trecut 'pe linie moartă' de Liviu Dragnea: 'Mi-am asumat decizia'

Acum, în dosarul Bica III, s-a revocat măsura controlului judiciar, a mai spus avocatul lui Bica. În dosarul Bica III, fosta șefă a DIICOT a fost trimisă în judecată de DNA, pe 24 septembrie 2015, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovație a infracțiunii de abuz în serviciu, alături de omul de afaceri Horia Simu-Șchiopu, și de fostul șef al ANAF Șerban Pop, acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.