Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de corupție la vârful statului turc - Un consilier al lui Erdogan a demisionat după ce a fost acuzat de un șef mafiot

coruptie

Un consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a demisionat marţi din funcţia sa după ce a fost acuzat de corupţie de un şef mafiot, informează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

"Acest linşaj, care le-a atins pe fiica şi pe soţia mea, a redevenit o ameninţare pentru sănătatea mea. Din acest motiv, demisionez din funcţie", a anunţat pe Twitter Korkmaz Karaca, membru al Consiliului economic al Preşedinţiei turce şi cadru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al lui de Erdogan.

Karaca a fost acuzat la sfârşitul săptămânii trecute de către şeful mafiot turc Sedat Peker, fugit în Emiratele Arabe Unite, că se numără printre înalţii responsabili turci care au încercat să obţină mită din partea unor mari companii turce, acuzaţii pe care Karaca le-a respins.

Sedat Peker formulează de anul trecut, în înregistrări video postate pe Twitter şi YouTube, acuzaţii împotriva unor înalţi responsabili turci, printre care ministrul de interne Suleyman Soylu, punând în încurcătură puterea de la Ankara cu mai puţin de zece luni înainte de viitoarele alegeri prezidenţiale şi legislative.

Un alt consilier al preşedintelui Erdogan, vizat de aceleaşi acuzaţii, a demisionat din funcţia de duminică.

Partide de opoziţie turce au cerut declanşarea unei anchete în legătură cu aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.