Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de PROPORŢII după preluarea echipei Rapid. Lider PNL, acuzaţii GRAVE la adresa primarului Tudorache

stadion rapid

Scandal de proporţii după ce primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat procedurile pentru preluarea echipei de fotbal Rapid. Preşedintele PNL sector 1, Victor Picu, spune că, fără a respecta legea, primarul Dan Tudorache a demarat ''pseudo-proceduri'' pentru a ''prelua'' Clubul Rapid şi a înfiinţa, împreună cu o persoană juridică fantomă, o echipă de fotbal finanţată integral din banii cetăţenilor.

"Fără o consultare a cetăţenilor sectorului 1, fără dezbateri publice cu factorii interesaţi şi fără a respecta legea, primarul sectorului 1 a demarat o serie de pseudo - proceduri pentru a 'prelua' Clubul Rapid şi a înfiinţa, împreună cu o persoană juridică fantomă, o echipă de fotbal finanţată integral din banii cetăţenilor sectorului 1. În fapt, cu extrem de mult cinism, doreşte să înşele încă o dată cetăţenii sectorului 1", arată Picu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citeşte şi: Procurorii DNA Ploieşti, sub LUPA Inspecţiei Judiciare. Ce vizează verificările

Liberalul îi solicită primarului sectorului 1 să respecte legea. 

"PNL Sector 1 îi solicită lui Dan Tudorache să demareze, de urgenţă, consultări cu cetăţenii sectorului 1, să demareze, în mod transparent, dezbateri publice cu toţi factorii interesaţi şi discuţii cu toate instituţiile statului care pot fi implicate în acest proiect. Un asemenea proiect nu poate fi demarat şi construit 'la secret' şi prin încălcarea legii, fără a ţine cont de dorinţa cetăţenilor, fără a prezenta public persoanele juridice care doresc să fie implicate într-un asemenea proiect, fără a face public un buget şi un plan de afaceri care să fie respectat şi fără a fi, în mod transparent, prezentat tuturor celor interesaţi şi tuturor cetăţenilor sectorului 1. Solicităm primarului sectorului 1 să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor sectorului! Solicităm primarului sectorului 1 să înceteze bătaia de joc la adresa Rapidului!", afirmă Victor Picu.

Citeşte şi: STUDIUL care ne arată HARTA cutremurelor POLITICE. Unde se situează România

Pe 3 iulie, primarul sectorului 1 a anunţat că a înfiinţat o comisie care să înceapă negocierile cu cei care deţin palmaresul clubului Rapid, în vederea preluării acestuia.

Edilul preciza că înfiinţarea comisiei a fost realizată în baza unei dispoziţii de primar, după ce Consiliul Local al Sectorului 1 a respins un proiect de hotărâre în acest sens.

Rapidul s-a înfiinţat în 1923 şi şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment.

Imediat după dispariţia trupei din Giuleşti s-au înfiinţat AFC Rapid şi Mişcarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele Rapidului. Ambele au fost înscrise în Liga a V-a şi au promovat în divizia a patra.

Citeşte şi: Avertizare meteo: Cod galben de furtuni în aproape toată țara de luni seara până miercuri dimineața .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.