Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de proporții în SUA: joi, la ora 12 noaptea, Guvernul ar putea fi blocat prin incapacitate de plată

economica.net
Congres SUA

Democraţii din Congresul Statelor Unite încearcă să rezolve una din mai multe crize cu care se confruntă în această săptămână, afirmând că vor vota pentru evitarea blocării finanţării guvernului înainte de expirarea unui termen limită la miezul nopţii de joi, transmite Reuters.

Eforturile acestora au lor în urma unei serii de voturi prin care Senatul a încercat să finanţeze guvernul şi să evite intrarea într-o incapacitate de plată catastrofală a guvernului luna viitoare, cu toate că republicanii au blocat de două ori încercările democraţilor de a majora plafonul de îndatorare al ţării, care este în prezent de 28.400 de miliarde de dolari, informează News.ro.

Senatul urma să voteze miercuri sau joi o rezoluţie pentru finanţarea activităţilor federale până la începutul lunii decembrie, a declarat liderul democrat din Senat Chuck Schumer.

”Cu atât de multe probleme majore de rezolvat, ultimul lucru de care au acum nevoie americanii este blocarea guvernului. Acest lucru ar preveni să se întâmple aşa ceva”, a spus

Dacă rezoluţia va trece de Senat, Camera Reprezentanţilor ar putea să o voteze rapid, pentru a trimite măsura la preşedintele Joe Biden, care să o semneze înainte de începerea noului an fiscal, vineri.

Astfel ar fi evitată blocarea parţială a activităţilor guvernului în mijlocul unei crize naţionale a sănătăţii.

Democraţii, care controlează ambele camere ale Congresului cu o majoritate strânsă, au făcut campanie cu o platformă a unui guvern responsabil, după patru ani turbulenţi sub conducerea republicanului Trump.

Există însă mai multe riscuri, democraţii progresişti din Camera Reprezentanţilor avertizând că vor vota împotriva proiectului de infrastructură de 1.000 de miliarde de dolari, care va fi dezbătut joi, din cauza luptelor interne din partid legate de proiectul pentru cheltuieli sociale, care ar costa până la 3.500 de miliarde de dolari.

Potrivit Casei Albe, diviziunile profunde dintre democraţi l-au determinat pe preşedintele Biden să anuleze o deplasare la Chicago, pentru a conduce negocierile cu Congresul.

Discuţiile au loc pe fondul riscului ca guvernul federal să atingă plafonul de îndatorare în jurul datei de 18 octombrie, un eveniment care ar putea provoca un default istoric cu impact economic de durată şi implicaţii pe pieţele financiare,

Camera şi Senatul ar putea vota un proiect separat care să mărească temporar limita datoriilor, dar şi acest subiect este subiectul unor conflicte partizane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.